10 důvodů, proč se ještě přihlásit do Prezentiády 2021

18.03.2021 | Petra Tomášková | Tipy a triky

Fajn, tak už vím, o čem ta Prezentiáda je. Ale pořád nevidím důvod se do ní hlásit. Co mi to přinese? Nechci trávit u počítače svůj čas zbytečně.

1. Naučíš se zatočit s nervozitou. 

No dobře, možná se ti Ti to nepovede hned napoprvé, ale pomalu si na ni začneš zvykat a pak už Ti ani nepřijde stresující hovořit třeba i ke stovce lidí. Navíc, letošní ročník jde Tvému strachu tak trochu naproti. Mluvit budeš pouze do jednoho počítače a pokud nebudeš chtít, nikdo se na Tebe nebude koukat. To zní fér, ne?

2. Posílíš si sebevědomí

Joo, malé sebevědomí, všichni to známe. Ale jsem si jistá, že jakmile padnou poslední slova prezentace Tvého týmu, kromě vašich učitelů se budeš chtít poklepat po rameni Ty sám/sama. Protože dokážeš něco, o čem jsi možná nikdy ani nevěděl/a, že umíš. A třeba i překvapivě dobře! 

3. Poučíš se ze svých chyb

A když to úplně nedopadne, dozvíš se alespoň od našich porotců, na čem můžeš zapracovat a co popřípadě vyladit k dokonalosti. 

4. Naučíš se, jak vytvořit výjimečnou prezentaci

Vyzkoušíš si tvořit takové prezentace, které by Ti mohli závidět všichni spolužáci ve třídě, ale klidně i zaměstnanci na vysokých pozicích významných firem. Protože praxe přece dělá mistry a co se v mládí naučíš, později jako když najdeš, ne?

5. Ani online tě nepřipraví o nová přátelství a zážitky

Sice to letos nebude takový odvaz, ale i tak budeš mít možnost potkat řadu nových inspirativních a skvělých lidí. Ať třeba na našich workshopech, webinářích nebo na velkolepém grandfinále v Brně, na kterém se dozajista osobně potkají Ti nejlepší z vás. A seznámit se můžeš i s námi, organizátory Prezentiády! Mimochodem, víš, že právě většina z nás si někdy samotnou soutěž vyzkoušela? A tak moc se nám zalíbil její koncept, že jsme se rozhodli přidat ruku k dílu a motivovat tak další, mladší zájemce. 

6. Porazíš každodenní nudu

Pořád sedět u počítače a tupě zírat na online výuku… Tak to ne! Prezentiáda Tě zaručeně vytrhne z každodenního pandemického stereotypu a nabudí Tě novou energií pro smysluplné využití volného času.

7. Naučíte se spolupracovat v týmu

Účást v Prezentiádě by se dala počítat jako takový kolektivní sport – nepotřebuješ tedy k němu nutně míč ani štafetový kolík, ale dobrá mezilidská komunikace je základ každé výhry. V dvou či tříčlenném prezentiádním týmu utužíte svoje vztahy tak, jako byste spolu strávili jedno letní soustředění.

8. Hoď si tuhle zkušenost do životopisu

Každý se rád někdy pochlubí. Tak proč se někde nevytasit s poznámkou o tom, že ses zúčastnil/a největší česko-slovenské soutěže v soft skills? Správná komunikace a prezentace sebe sama je v dnešní době nepostradatelným prvkem profesního života. A zrovna soft skills jen tak za počítačem či v lavici nezískáš.

9. Zažiješ a naučíš se mnoho nového

Pořádáme přípravné workshopy pro školy, webináře, které jsou letos zdarma a pokud sleduješ Instagram nebo Facebook Prezentiády, přiučíš se z našich příspěvků tak, že tvorba prezentace Ti půjde jako po másle. Můžeš na dva dny zmizet z domova a načerpat nepostradatelné dovednosti na opravdovém prezenčním Víkendu s Prezentiádou anebo celý týden strávit v Tepfactoru na tzv. Soft Skills Akademii. Samé výhodné nabídky… 

10. Pořád nejsi přesvědčený/á, přečti si dojmy účastnice z minulého roku

Možná žádný ze zmíněných důvodů, proč se do 12. ročníku Prezentiády přihlásit, ani nepotřebuješ. Možná máš jen jeden, vlastní a velice důležitý. A pokud ne, tady je ten desátý. Jakákoliv činnost mimo Tvůj zajetý režim je hodnotná zkušenost. O té prezentiádní si můžeš přečíst od naší loňské účastnice Laury.


No uznej, nezní to pohádkově? Tak zamiř sem a začni žhavit počítač na něco jiného než online výuku.