Intimní praktiky rozmnožování včel

20.04.2024 | Sára Uvízlová | Soutěžní kola

Kdo všechno dneska předvedl své komunikační a prezentační dovednosti na Zlínském krajském kole? Dnes 19. 4. 2024 se na SPŠP-COP Zlín setkalo celkem 9 týmů, aby nám ukázaly, co si pro nás všechno připravily.

První tým s názvem Optimus-Gen III. nám představil Elona Muska a jeho vynálezy. Ukázali nám jeho vizi do budoucna a pověděli nám o tom, jak se zdánlivě nemožné věci mohou stát realitou. FC Kachničky poukázali na “nemožné” věci, které lidstvo dokázalo až do dnešní doby. Představili nám taktéž způsoby, jak předejít tlaku ve společnosti. Co nás čeká v budoucnu? Na to nám odpověděli Vizionáři, kteří nám řekli něco málo o technologických pokrocích, cestování časem a teleportaci. Kromě toho jsme se dozvěděli i zajímavá fakta týkající se mikročipů.

Se včelařskými kuklami na hlavě nám tým Jednotné Včelařské Družstvo pověděl o intimních praktikách včel. Vskutku zajímavě nám tohle neobvyklé téma přednesli, a taky proto se zasloužili o 1. místo. Sami se včelařstvím zabývají již několik let. Zásadní objevy a události, které se staly v historii nám přiblížili Palčáci. Připomněli nám, že z neúspěchu je potřeba se poučit a zaměřit se na věci, které se dají vylepšit do příště. Nikdy jsme se nedozvěděli více informací o toaletním papíru, jako právě od týmu Žížaláci. Je libo školní, čtyřvrstvý nebo svítící? Jak silná je vaše víra a představivost?

Pokud věříte v existenci na vícero světů a přemisťování se do jiných vesmírů se vám zdá nemožné, tak vás holčičí tým Well actually přesvědčí o opaku. Samy se těmto tématům již nějakou dobu věnují a pověděly nám o zajímavých poznatcích, které za posledních pár let nabyly. O alternativních palivech, zejména o vodíku nám pověděl tým MOAI a krajské kolo zakončil TÝM 1, kteří nám přiblížili problematiku o AI vztazích. A co vy? Ocenili byste fiktivního přítele či přítelkyni vygenerované vám přímo na míru?

Porota se rychle a jednoznačně shodla na pořadí a mohly se předávat ceny. Nadšení bylo poznat z jásotu výherních týmů. Děkujeme všem zúčastněným za velmi zajímavé a pěkné prezentace a budeme se těšit opět za rok!

1. místo Jednotné Včelařské Družstvo (Gymnázium, Zlín) ve složení: Václav Šild, Jan Škubal, Matyáš Galetka
2. místo Well actually (Gymnázium, Zlín) ve složení: Adéla Hečková, Karolína Perničková, Jasmína Šmídová
3. místo Žížaláci (Gymnázium, Zlín) ve složení: Vít Peprníček, Matěj Štětkář