Den plný vesmíru a příběhů

11.04.2024 | Radek Roub | Soutěžní kola

Ve čtvrtek 11. dubna proběhlo v prostorách Gymnázia Jana Nerudy krajské kolo základních škol Středočeského kraje. Vítěžství si z něj do Mladé Boleslavi odvezl tým No Name z Gymnázia Dr. Josefa Pekaře.

Diváci i porota si na tomto kraském kole mohli poslechnout mnohé zábavné, zajímavé ale i poučné prezentace. Mezi nimi se hned několikrát objevilo téma vesmír. Nechyběl popis Slunce jako hvězdy ani zamyšlení nad tím jak nicotně malá je naše planeta Země. U vesmíru soutěžící ve svých prezentacích ještě zůstali a ukázali, jak důležité je pro nás Slunce a jeho blahodárné světlo. Kromě Slunce si tým Pookies oblíbil i měsíc, který pochválil slapové jevy a popsal cestu lidí na něj. Z vesmíru se soutěžící dostali k problémům Země, jak těm známým, jako je využívání drog, v provedení týmu No Name Team, tak i těm z každodenního života v provedení týmu Muzu, který vyprávěl příběh chlapce, který neměl toaletní papír na toaletě. Za zmínku stojí také tým Ghostbusters, který všechny poučil o tom, že špatně vnímaný strach není zase až tak špatný. V neposlední řadě se zúčastnil tým Brunetky s poučnou prezentací o vodě, jejím koloběhu a důležitosti.

Po odprezentování všech týmů a poradě odborné prady byl vynesen rozsudek: na brněnské Grandfinále se letos podívá No Name Team z Gymnázia Dr. Josefa Pekaře. Děkujeme všem zůčastněným a vítězům držíme palce v dalším kole!

1. místo No Name team (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Kateřina Šímová, Tereza Janebová
2. místo Dream Team (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Amira Taha, Kristýna Vágnerová
3. místo Muzu (Základní škola, Mladá Boleslav) ve složení: Zuzana Kolková, Markéta Škorničková