Banánem k lepším snům!

08.04.2024 | Filip Štěpánek | Soutěžní kola

 

Dne 8. dubna se na škole Gymnázium, Pardubice, Mozartova konalo první ze čtyř Krajských kol v Pardubickém kraji. Za základní školy se účastnilo celkem sedm týmů. Který z nich ale všechny uchvátil svou prezentací? 

Dne 8. dubna se na škole Gymnázium, Pardubice, Mozartova konalo první ze čtyř Krajských kol v Pardubickém kraji. Za základní školy se účastnilo celkem sedm týmů. Který z nich ale všechny uchvátil svou prezentací? 

 

Týmem, který začal celé Krajské kolo, se stal GlanC. Pověděli nám o vývoji kuchyně od historie až po současnost. Zmínili i nástrahy, jež obyvatele dříve ohrožovaly. 

 

Následoval tým KrEvMa se svým výkladem o znečišťování, především oceánů, jak takové problémy řeší společnost a jak můžeme pomoci i my, jakožto jednotlivci. 

 

Zvířátky obalený tým Roro se s námi podělil o spoustu faktů ze světa fauny. Celou prezentaci doprovázela hromada obrázků roztomilých stvoření. 

 

Po přestávce se tým NEFIDA podělil nejdříve o věci, bez kterých by jednotliví členi týmu nemohli žít a dále s výsledky anket, které se na tuto otázky ptaly jejich spolužáků. V nich jednoznačně vyhrál sport, těsně následovaný hudbou a zvířaty. 

 

Jako pátý prezentoval tým Mňaminy s prezentací o spaní, v níž, krom fází spánku, představili i tajemství snů. Dozvěděli jsme se, že nejlepší způsob, jak si sen zapamatovat, je si dát během dne banán. Prezentace však měla i svou temnou stránku a to v podobě snímku o Ruském spánkovém experimentu.

 

Předposlední prezentaci měl tým EPL. Jejich prezentace byla o tom, že třešnička na dortu nemusí být vždy šťastná - o psychických nemocích, jejich následcích a jak se s nimi vyrovnat či jim předcházet.

 

Poslední tým v pořadí prezentujících, avšak první v pořadí se stal tým Tři Kreatinky s tématem cílů. Dozvěděli jsme tom, že je dobré cíle mít a nastavovat si různé, ale překonatelné překážky. Výherní trio nás uchvátilo téměř bezchybnou prezentací, která na všechny zapůsobila a bez vyjímky vtáhla každého v hledišti do děje.

 

Takové kolo by se ale nemohlo uskutečnit bez skvělých porotců, partnerů (Statutární město Pardubice, Východočeské divadlo, Escape Games, P-Pink, eBrána a Enteria) a především talentovaných soutěžících. 



1. místo Tři Kreatinky (Základní škola Pardubice-Polabiny, Pardubice) ve složení: Natali Semerádová, Eliška Salavcová, Nicola Semerádová
2. místo Mňaminy (Základní škola Pardubice-Polabiny, Pardubice) ve složení: Nela Huschová, Paulína Machová, Eliška Schwarzová
3. místo Roro (ZŠ a MŠ J. A. Komenského, Brandýs nad Orlicí) ve složení: Tamara Černá, Radim Kaplan