O slovo se hlásí Prezentiáda 2024!

08.04.2024 | Jan Ducháček | Soutěžní kola

Po plšQworkách a Tour de App přišla na scénu školních soutěží i Prezentiáda. Mezi první kola tohoto ročníku patřilo i krajské kolo základních škol na VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou. 

Po úvodní prezentaci a menších technických problémech jsme se pustili do prezentování. Na dnešním krajském kole byly zastoupeny pouze dvě školy. A to Základní škola Havlíčkův Brod a Základní škola Třebíč, ul.Kpt. Jaroše. Ale ani to nás nezastavilo ode dne plného prezentačních dovedností.

Všechny týmy si vybrali téma Bez toho to nepůjde a pojaly ho vskutku originálně, a každý tým ho pojmul jinak. DREAMTEAM z Havlíčkova Brodu si připravil prezentaci na globální oteplování, Dvě Nelly si zase připravily prezentaci na téma dopravy, Prskavky na téma rozvoj technologií a turnaj zakončil svou prezentací tým Ležáci, kteří si připravili sportovní téma, konkrétně se věnovali regeneraci a správné stravě sportovce. Všehny týmy měly moc pěkné prezentace, ovšem vítězem mohla být jen jedna. Odborná porota podlouhé diskuzi a počítání jednotlivých bodů rozhodla, že nejlepší prezentaci dnešního kola měl tým DREAMTEAM, který postoupil do celostátního grandfinále. Musíme ocenit i práci grafika právě vítězného týmu, který nachystal pro svůj tým opravdu pěknou prezentaci. Po vyhlášení a předání cen si soutěžící ješte vyslechli zpětnou vazbu od našich porotců, aby věděli co do Grandfinále případně do příštího ročníku vylepšit. Postupujícímu týmu gratulujeme a přejeme hodně štěstí v Grandfinále! 

Porota:

Michaela Holotňáková (SCG)

Blanka Růžičková (Pořadatelská škola)

Martina Sedláková (ředitelka knihovny Žďár nad Sázavou)

Martina Černá (Vysoká škola Polytechnická, Jihlava)

1. místo DREAMTEAM (Základní škola, Havlíčkův Brod) ve složení: Šimon Bečka, Barbora Moravcová
2. místo Dvě Nelly (Základní škola, Třebíč) ve složení: Nella Loupalová, Nella Ševčíková
3. místo Ležáci (Základní škola, Třebíč) ve složení: Marek Vostal, Adam Zahrádka