Kolik plastů pálíš ty?

08.04.2024 | Roman Málek | Soutěžní kola

Krajské kolo základních škol v Praze se odehrálo v pondělí 8. 4. 2024 na Střední průmyslové škole dopravní, a.s. se převážně věnovalo otázkám ekologie a zdravého životnímu stylu.

Jedním z nejvíce diskutovaných témat soutěže byla ekologie. Žáci se v nápaditých prezentacích podělili o své poznatky a názory k ochraně životního prostředí, recyklaci a snahy o udržitelnost. Bylo inspirující vidět, jak mladí lidé nalézají cesty k zachování naší planety pro budoucí generace a jsou si vědomi, že budoucnost mají ve svých rukou.

Nicméně, třešničkou na dortu bylo překvapivé téma týmu Spidermani, jehož členky se staly vítězkami. Jejich prezentace se zaměřila na význam spánku pro mladé lidi. Tým přesvědčil porotu svým originálním přístupem, přirozeným a přesvědčivým projevem a aktuálností tématu.

„Dobře prezentovat svoje myšlenky, nápady a názory je pro budoucí studium a profesní dráhu jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou je třeba rozvíjet.“ řekl soutěžícím ředitel školy Ing. Lukáš Sobotka. Který všem zároveň poděkoval za účast a společně s porotou a organizátory předal ceny od partnerů soutěže.

1. místo Spidermani (Gymnázium ALTIS s.r.o., Praha 10) ve složení: Viktorie Streblova, Barbora Kolouchová, Berenika Piazza
2. místo NEPŘekoNATELNÍ (Métis - základní škola s.r.o., Praha 9) ve složení: Berenika Trojková, Ella Prokopová, Jan Andrle
3. místo E&N (Gymnázium mez.a veř. vztahů Praha s.r.o, Praha 5) ve složení: Ema Horká, Naďa Michalina