Neexistující bytosti mění realitu

08.04.2024 | Sára Uvízlová | Soutěžní kola

První krajské kolo letošního ročníku Prezentiády, které se odehrálo v pondělí 8. 4. 2024 ve Zlíně na Střední průmyslové škole polytechnické, už je za námi. Většina týmů nám představila své vlastní důvody Bez čeho to nepůjde a pár týmů nám představilo svoji Třešničku na dortu.

Tým MOJDOJ mluvil obecně o tématu Bez čeho všeho to nepůjde. MaKaJi2024 spracovávali prezentaci na téma o Bez sportu to nepůjde. A vzali nás s sebou na výpravu do Velkých Karlovic. Holčičí tým Forever nám ukázal pohled do světa ohrožených vyder a popsaly, jak by problém řešily.

Tým Flores si připravil prezentaci s názvem Bez přátelství to nepůjde, kde poukázal na to, jak se přátelé podporují v těžkých chvílích. Tým Vygy a Gadža nám připomněl, jak jsou peníze důležité pro život a jaký by byl život bez nich.

Tým Duo KAKA nám také vykládal o přátelství, bez kterého by to nešlo. VNITŘENKY NA POVRCHU z Rožnovského gymnázia si získaly porotu velice snadno díky svým neexistujícím tvorům.

Tým KAKTUSÁCI nám otevřeli svou mysl a ukázali nám fantastický svět Phinease & Ferba. Papíráci nás ujistili, že bez toaletního papíru to fakt nepůjde a ukázaly alternativy, co se dá používat… například lopuch. SPEAKERS ukázali, kolik dobrých a špatných významů může mít rčení Třešnička na dortu. 

Bez kterých sportů by to tady opravdu nešlo? O tom nám pověděl tým MAXVERŠTÁFN. Díky nim jsme si mohli prohloubit své znalosti v této oblasti.

Průměrný den pana Karla, nám přiblížil tým DĚDA V DEPRESÍCH. Pan Karel neustále něco zapomínal. Bez všeho, co si kde zapomněl, se neobešel - bez šroubků, brýlí nebo kontaktních čoček. Nakonec to zakončili tím, že bychom za všechno, co v životě máme, měli být vděční.

Poslední tým odprezentoval a porota se dala do výběru vítěze.

Po důkladném zvážení skončily týmy následovně:

1. místo VNITŘNĚNKY NA POVRCHU (Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm, Rožnov pod Radhoštěm) ve složení: Tereza Večeřová, Anna Mildorfová
2. místo MaKaJi2024 (Základní škola, Vsetín) ve složení: Jiří Fiala, Karel Magnago, Matyas Hudec
3. místo Flores (Základní škola, Vsetín) ve složení: Elen Surovčáková, Libuše Matějčková