Zastávka v Brně aneb jak jedna škola s La Aquou v čele dominovala celému kolu

29.03.2023 | Radek Hegenbart | Soutěžní kola

Na celkově čtvrtém, a tedy i posledním krajském kole Jihomoravského kraje se sešlo ve středu 29. 3. sedm středoškolských týmů na Gymnáziu Matyáše Lercha v Brně. Když se ale ráno postupně všichni scházeli, nevěděli, že týmy (stejně jako porotce) bude dnes čekat nelehký úkol. Až na jeden tým si totiž všichni vybrali to stejné téma – první rande.

Nelehký úkol – rozehřát diváky padl na tým Bílá dodávka, oba hoši představovali 2 extrémy slušnosti na prvním rande a oba nás provedli svou ideální představou o něm. O ekologii a životním prostředí nám přišly povědět slečny z týmu Pro zelenou planetu. Meruňky se nechaly inspirovat tipy svých přátel a nechaly nás nahlédnout na aspekty, které při prvním rande považuje za nejdůležitější právě jejich generace. Blok uzavřel tým vesničanek La Aqua, který sestavil jednoduchá pravidla, kterými by se mělo každé první rande řídit.

Druhý blok otevřel celkem zhurta tým Škorpioni se svým příběhem o tom, jak by takové rande rozhodně nemělo vypadat. Na První rande, tedy americký muzikál ze Seattlu, se vydal tým NP a kulturně celé publikum vzdělal. Celý den uzavřely Romantičky s tipy pro mužské pohlaví, aby se už sami nemusely setkávat s neohrabanými kluky.

Netřeba zmiňovat, že výběr nejlepších týmů porotě zabral spoustu času a dohadů a podobnost v tématice celé situaci moc nenapomáhala. Nakonec všechny první 3 místa připadla týmům ze školy Gymnázium T. G. Masaryka Zastávka.

1. místo LA AQUA (Gymnázium T. G. Masaryka, Zastávka) ve složení: Karolína Kuncová, Alice Sedmíková
2. místo Romantičky (Gymnázium T. G. Masaryka, Zastávka) ve složení: Karolína Klepáčová, Natálie Šebestová, Tereza Božková
3. místo NP (Gymnázium T. G. Masaryka, Zastávka) ve složení: Petra Valová, Nikola Navrátilová