Romantická kytara, budoucí královny a Dašácké ultra vítězství!

29.03.2023 | Vojtěch Volf | Soutěžní kola

Dnes, 29. března, se na Gymnáziu Mozartova v Pardubicích uskutečnilo dosavadně nejtěžší klání středoškoláků z celého Pardubického kraje, které nemělo obdoby. Tentokrát na naše porotce čekalo těch 9 nejlepších z nejlepších v tomto kraji, a že to byla podívaná!

Jako první se na podiu představily "Blondýnky na tripu", které k nám výletovaly z nedalekého Gymnázia Dašická a předvedly nám svou vysněnou seznamovací appku.

Druhý tým, který Prezentiádou přímo žil, byl tým "Je mi to jedno". Překvapivě jim tato soutěž opravdu jedno nebyla a celý sál si „koupili“ svými netradičními a vtipnými balícími hláškami.

Třetí tým, který čirou náhodou na třetím místě i skončil, byl "Lorem Ipsum", jež jako první využil ve svém prezentování romantickou živou hru na kytaru, nespočet rekvizit včetně banánové slupky i dobrovolníka z publika.

S proradnou poradnou, a.k.a. čtvrtým týmem "Proradnou", jsme se zase živě přesunuli do přesných výjevů ze života teenagerů a vlastně randění celkově.

Egoistky, které se na pódium dostaly jako přesný střed celého dopoledne, byly oživením jednotvárného tématu. Jako jediné si totiž vybraly téma "Na tom se shodneme" a svou skvělou statistickou prezentaci měly o konstruktivní kritice. Ačkoli se v mnoha věcech vlastně neshodly…

Hned po pauze přišla řada na budoucí královny českých zemí, tedy "Budoucí aristokratky", které si na své "první rande" vzaly otužování. Jejich pozitivní energie nás ale všechny hřála, takže nikdo nepřišel k omrzlinám či podchlazení.

Následovaly týmy "BARONDA" a "Dvě mušketýrky 2.0" se svými praktickými tipy a triky, jak celé rande zvládnout, jako největší lev salonů.

A jako poslední tým se nám představili kluci ze "Space Y", kteří měli jak vlastní grafiku, tak i svůj slogan "I ajťáci vědí, jak na ženy".

Výkony všech soutěžících byly naprosto neuvěřitelné. Až natolik, že porota a ani bodový systém, nedokázal rozseknout, kdo vlastně byl ten jeden a jediný nejlepší tým. Po hodinové vášnivé diskusi bylo jednomyslně rozhodnuto, že na první místo zkrátka umístíme dva týmy – Blondýnky na tripu a Budoucí aristokratky, kterým nesmírně gratulujeme a přejeme hodně štěstí na Grandfinále, které se koná 21.4.2023 na Newton University v Praze!

Taktéž děkujeme všem porotcům dnešního dne, jimiž byli Tomáš Voltr, Adam Francouz, Adéla Kmoníčková a Pavel Ďurišík, za jejich čas a chuť jít středoškolským studentům pomoci s rozvíjením se v prezentačních dovednostech. Realizace dnešního kola, stejně tak i všech předešlých pardubických kol, by nebyla možná bez podpory Gymnázia Mozartova a bez přispění dary a odměnami, za které velice děkujeme stavebnímu holdingu enteria, pardubické agentuře eBrána, společnosti Nestlé Professional a Magistrátu města Pardubice.

Ještě jednou děkujeme všem soutěžícím, pedagogům, partnerům, porotcům i pořadatelské škole za přízeň letošnímu ročníku a budeme se na Vás všechny těšit na #PPT24!

1. místo Budoucí aristokratky (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083, Pardubice) ve složení: Nela Ferenčíková, Michaela Janáčková
3. místo Lorem Ipsum (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083, Pardubice) ve složení: Michal Branda, Jan Čivrný, Adam Mezera