Mezinárodní krajské kolo a nejpočetnější tým najdete ve Zlíně

28.03.2023 | Jakub Kornel | Soutěžní kola

Zábavné prezentace, stylové oblečení, perfektní design a spousta dramatických vystoupení. Tak vypadalo unikátní krajské kolo Prezentiády ve Zlíně. Nejenže přijely dva slovenské týmy a vzniklo první mezinárodní krajské kolo, ale zároveň se může ucházet o tituly jako poetické kolo nebo kolo s nejpočetnějším týmem.

Den odstartovalo fialové trio z domácí Střední školy polytechnické s názvem Redakce kachniček. První role se trojice zhostila na výbornou a co se týče designu prezentace i celkového projevu nasadili laťku do neuvěřitelných výšin. Pomohlo jim také velké množství práce, které tým věnoval do vytváření průzkumů a dotazování slavných osobností, jejichž odpovědi poté prezentovali.

Následoval slovenský tým Fallen Angels. Přes náročnou cestu dokázaly Slovenky podat výborný výkon a představit spoustu zajímavých myšlenek týkajících se shody a neshody v mezilidských vztazích. Na své téma pohlédly jak ze statistické stránky, tak z té osobní a každý posluchač si v prezentaci našel to svoje.

Poté jsme dostali podrobný návod jak na první rande od týmu Staničky. Díky nim už víme, že kavárna i kino jsou dobrá místa pro první rande. Dále jsme se dozvěděli, že s tématem bývalých milenců na prvním rande rozhodně neuspějeme a holky zakončily prezentaci tématem placení na prvním rande.

Středoškolskou kategorii zakončily svým výstupem ve velkém stylu holky z U.D.T. Na první rande jsme se podívali z úhlu dámské módy a částečně jsme pronikli do složitého procesu, který za výběrem oblečení stojí.

Po krátké pauze nám Speakers představili jejich pohled na téma Bylo nebylo, které shrnuli v krátké knížce doplněné příběhy, obrázky a dramatickými prvky. Na slovní spojení dokázali nahlédnout z úplně každého úhlu.

Následovalo ožehavé téma konspiračních teorií, které si nevzal na starost nikdo jiný než tým Ohnivých jablek. Porotu upoutali nejen svým vkusným oblečením, ale také projevem na špičkové úrovni.

Tři kamarádi s rozdílnými názory, vystupováním i charakterem. I tak by se dal popsat tým MaKaJi, který odlehčeně mluvil o složitosti přátelských vztahů. Výstup kluci oživili dramatickými prvky a mimo jiné perfektně zahráli hádku.

Tým RockeryPod letos může určitě kandidovat hned na dvě ocenění, a to na básníci Prezentiády a nejpočetnější tým Prezentiády 2023. Bezmála 6 holek společnými silami prezentovalo náročné téma covidu. Aby to náhodou neměly jednoduché, mluvily velkou část prezentace v rýmech. Bohužel Prezentiáda je soutěž pro 2–3členné týmy a RockeryPod tak nemohl být připuštěn do dalších fází soutěže.

Duo loňských finalistek vystupující pod názvem Jing Jang téměř hereckým způsobem zpracovalo téma 1+1. Svým výstupem dokázaly holky oslovit nejen posluchače, ale také porotu a obhájily postup do Grandfinále.

Závěr patřil třem spolužačkám z týmu Asociace Bláznivých Špaget. Dohromady se pořádně zanořily do tématu emocí, předvedly nám, jak se dají různé emoce prožívat a poukázaly na skupinu bez emočních lidí, která vyplynula z jejich průzkumu.

V kategorii středních škol se na 3. místě umístil tým U.D.T., na 2. místě tým Staničky a zvítězil tým Redakce kachniček.

1. místo Ohnivá Jablka (Základní škola, Vsetín) ve složení: Petra Změlíková, Donncha Leon Whitty, Martin Stuchlík
2. místo Jing Jang (Základní škola, Vsetín) ve složení: Elen Surovčáková, Hana Žalmánková
3. místo MaKaJi (Základní škola, Vsetín) ve složení: Karel Magnago, Matyas Hudec, Jiří Fiala