Písek v očích, těžká fyzika a Kobry ve finále!

28.03.2023 | Vojtěch Volf | Soutěžní kola

Krajské kolo druhé poloviny žáků základních škol z Pardubického kraje se konalo 28.8.2023 opět na Gymnáziu Mozartova v Pardubicích, kde nám byla k dispozici celá aula. Každý tým byl něčím originální, ovšem vítěz mohl být pouze jeden. Ale kdo to byl?

Jako první prezentovala ‚TeTa z Brandýsa‘ která nám ukázala, že i v pohádkách se skrývá věda, a to konkrétně numerologie. Kromě toho holky do prezentace zapojily i ukázky pohádkových písní, které byly spojené s určitými čísly.

Druhý tým, který nám ukázal výsledky své práce, byl AVB. S ním jsme se zamysleli, co dělat v situaci, když Vám hodí Popelka písek do očí.

Třetím vylosovaným týmem byli Kloboučníci ze ZŠ Staňkova, kteří nás nechali dumat nad tím, že pokud se shodneme na tom, že 1+1 jsou 2, tak proč se neshodneme i na záchraně klimatu?

Čtvrtý tým, který byl poslední před pauzou, byli Honzité jež nás překvapili svým skvělým použitím Canvy k vytvoření fantasy ilustrací.

Pátým a prvním klučičím týmem byl Team 3.0, který nám osvětlil záludnou fyzikální stránku příkladu 1+1.

Šestým přednášejícím týmem byly Dvě kobry s vlastními ilustracemi, které nám přiblížily život a zážitky na jejich škole vlastníma očima.

Posledním týmem dnešního dne, který stanul na pódiu, bylo 2v1, kteří jako první sestavili grafické vyjádření výsledku průzkumu na otázku „Co si představíte pod pojmem 1+1?“.

Všem účastníkům, porotcům a partnerům (stavební holding enteria, společnost eBrána, Nestlé Professional, Magistrát města Pardubice a Gymnázium Mozartova) děkujeme za pomoc při uskutečnění tohoto kola Prezentiády!

1. místo Dvě kobry (Základní škola Svitavy, Svitavy) ve složení: Markéta Odstrčilíková, Nikola Brusenbauchová
2. místo Honzité (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083, Pardubice) ve složení: Sofie Ferenčíková, Yasmina Serbouti
3. místo TeTa z Brandýsa (ZŠ a MŠ J. A. Komenského, Brandýs nad Orlicí) ve složení: Tereza Mrštná, Tamara Černá