Spálíme motor na prvním rande?

27.03.2023 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Pondělí, den kdy se na Newton University konalo první krajské kolo v kategorii Středních škol, přineslo důležitou otázku: víte, kolik je potřeba rozbít prasátek, abyste si mohli dovolit první rande?

Celý den se nejlépe dařilo týmu Lingvisti, kteří si vzpomněli na loňské GRF a přišli s prezentací o spalovacích motorech a možné elektromobilitě.

Tým VON je dobrý ukázal, že i prezentaci lze vzít jako ukázku jejich vlastního pořadu o prvním rande formou rozhovoru moderátorky a mladého páru, který nám začal vyprávět svůj příběh. Uzenáči se podívali na to, jaké stereotypy nečastěji první rande provází a jak se jim vyhnout. Tým Delegace se na stejné téma podíval ještě z iného úhlu: porovnával, jak rozdílný je pohled na první rande u mužů a u žen.

Po pauze, která přinesla velké množství kávy, nám tým Nebeští přátele, kteří skončili na 3.míste, představili prezentaci o zákonech schválnosti, které mohly třeba za dopravní nehodu v Ohiu, kde v té době jezdily pouze dvě auta. Humor do soutěžního dne přinesl tým Pat a Mat, kteří svoji prezentaci, na které se neshodnou, doplnili velkým množstvím improvizace.

Nevíte jak se připravit na první rande? Kam jít? Co dělat? Na tyto i jiné otázky nám odpověděl tým Motýlci, kteří nám ve své krásné prezentaci představili a zavzpomínal na svá první rande, díky čemuž mohli silně improvizovat a nemít žádný pevný text. Téma "První rande" zvolil i tým Bimmeři, kteří nás provedli nejen přípravou před rande, ale i tipy a triky co dělat, abychom rande nepokazili.

Prosper guys nám zase ukázali, jak se správně pohádat. Po dnešním dni totiž díky nim všichni ví, co je to kompromis, kooperacace nebo třeba konsensus.

Prezentace se povedly všem týmům, ale postupové místo na Grandfinále je jen jedno a to získal tým Lingvisti, na které se budeme těšit za tři týdny opět na půdě NEWTON University.

1. místo Lingvisti (Gymnázium ALTIS s.r.o., Praha 10) ve složení: Jan Přádka, Jakub Linhart
2. místo Delegace (Gymnázium ALTIS s.r.o., Praha 10) ve složení: Iva Syrovátková, Natálie Čuprová, Tomáš Růžička
3. místo Nebeští přátelé (Gymnázium ALTIS s.r.o., Praha 10) ve složení: Ivana Luňáčková, Natálie Matochová