Dvoupísmenné názvy týmů ovládly krajské kolo v Ústí nad Labem.

26.03.2023 | Aneta Hyksová | Soutěžní kola

V pátek 24.3. 2023 v Bedně, v Ústí nad Labem proběhlo krajské kolo Prezentiády středních škol studentů z Žatce, Chomutova a Lovosic. O místo na bedně se v Bedně utkalo 6 statečných týmů, které předvedly skvělé prezentační a rétorické dovednosti.

Prvním týmem, který nebojácně nastoupil před naši odbornou porotu byl Mekká(č) z Gymnázia Žatec, který nám všem ukázal lásku ke svému oblíbenému pokrmu, kterým je kebab. Právě o kebabu byla celá jejich prezentace. Tým Mekká(č) nás seznámil s historií tohoto skvělého pokrmu,ale také s obsahem kebabu, či variantama kebabu. V závěru prezentace bylo vyzdviženo jejich znechucení z kebabu s ananasem. Celá porota se nakonec shodla, že výstup a výběr tématu byl velmi vtipný a neobvyklý. nakonec si tým svým výkonem vysloužil 6.místo.

Další na řadu přišel tým dvou sympatických slečen s názvem Red flag z Gymnázia Žatec, který nám sdělil 3 zajímavé a dechberoucí příběhy lidí, kteří byli několikrát blízko své smrti a měli v životě štěstí. První ze zmiňovaných byla Juliane Koepcke, která přežila pád letadla a několik dní přežívala v Amazonském pralese, dalším pan Frane Selak, který přežil 7 nehod rúzných dopravních prostředků a posledním přeživsím byl pan Aron Ralston, který přežil nehodu při canyoningu v Utahu. Prezentace byla velmi precizní a informačně obohacující a hlavní myšlenkou prezentace bylo, že všechno je jen v hlavě. Slečny z týmu Red flag si vysloužily 4.místo.

Třetím pátečním vystoupením nás ohromil tým Nameless z Průmyslové školy v Chomutově, který nám sdělil spoustu rad a tipů, jak zaujmout na prvním rande a co naopak nedělat. Na začátku jsme se dozvěděli o správné přípravě na rande včetně místa, oblečení i vzhledu a jak udělat dobrý první dojem. Na konec se vedla vášnivá debata s publikem, jaké jídlo je nevhodné konzumovat na prvním rande, hromadně jsme se shodli na ústřicích, burgeru, či něčím s česnekem nebo fazolemi. Jejich prezentace vynikala skvělým plynulým projevem a tým Nameless si nakonec vybojoval bronzovou pozici. 

Následující prezentací bylo první rande s bioluminiscencí od dvou sladěných slečen z týmu Světlušky z Gymnázia Žatec, které nás velice informativně obohohatily v oblasti bioluminiscenčních organismů. V prezentace zaznělo spoustu aha momentů a celá projev byl velice inteligentí a na úrovni. Dozvěděli jsme se spoustu zajímovostí o medúzách, rybách, světluškách, žížalách, ale také o houbách. Nosnou myšlenkou prezentace bylo, že bioluminiscence je zázrak stvořený z temnoty a nám nezbývá nic jiného než souhlasit. Světlušky si svým výkonem vysloužily 5. místo. 

Předposlední prezentací a v podstatě hřebem pátečního dne byly slečny z týmu T.O. z Gymnázia v Lovosicích, které všechny zaujaly už prvním dojmem z jejich připravenosti a sladěného oblečení. Děvčata si vybrala téma První rande a provedla nás tímto tématem od začátku až do konce. Hlavní nosnou myšlenkou jejich prezentace bylo očekávání versus realita prvního rande a lásky jedné ze slečen. Příběh byl velice poutavý a myslím si, že všichni čekali na to, jak to vlastně celé dopadne. Velkým bonusem byl i dotazníkový průzkum týmu a jejich skoro perfektní projev. Slečny z týmu T.O. nakonec obsadily první příčku.

Posledními prezentujícími byly 2 slečny z týmu A+A z Gymnázia Žatec, které nám přiblížily život a vztah Williama Shakespeara a Anne Hathaway. Ukázaly nám tak Shakespeara v úplně jiném světle než ho všichni známe ze škol. Představily nám jednotlivé čáasti renesančních oděvů z dob právě Shakespearových. Měli jsme také možnost dozvědět se detaily z prvního rande Williama a Anne nebo také jak jejich velká láska skončila. Tým A+A nás ohromil řekněme až perfektním grafickým zpracováním prezentace a svým pečlivým projevem. Tým A+A si nakonec vybojoval stříbrnou pozici. 

 

 

 

1. místo T.O. (Gymnázium, Lovosice) ve složení: Anna Škrdletová, Jana Javůrková, Karolína Podhorská
2. místo A+A (Gymnázium, Žatec) ve složení: Adéla Maršíčková, Adéla Sklenková
3. místo NAMELESS (SPŠ a VOŠ, Chomutov) ve složení: Karel Kawan, Filip Holý, Radek Klokočník