V názvu mají sice dvojité W, do Grandfinále ale míří jako jedničky

24.03.2023 | Alena Malá | Soutěžní kola

V pátek 24. března proběhlo na Gymnáziu, Olomouc – Hejčín krajské kolo Prezentiády kategorie Základních škol. O postup do Grandfinále bojovalo 5 týmů. Postoupit však mohl jen jeden. 

Svou prezentací soutěž zahájil tým Nianky. Myslíte si, že znáte pohádku O Sněhurce? Děvčata nám ukázala, že ne každá pohádka je taková, jak na první pohled vypadá a příběh nám vyložila poněkud netradičním způsobem.

Možnosti předvést se využil i tým W a připomněl posluchačům, jak to na světě vypadalo před 30 lety.

Tým Chocholóšci pro svou prezentaci taktéž čerpal z historie a dostal nás až do vesmíru.

Naproti tomu se tým Ája a Jája zabýval spíše přítomností a věnoval se tématu blízkému dnešní generaci – sociálním sítím a nebezpečí, které s sebou přináší.

Celou soutěž poté zakončil tým Jahoda. Statečně se chopil tématu 1+1 a ukázal nám, jaké všechny významy tento výraz může v dnešním světě mít.

Jelikož všichni soutěžící podali chvályhodný výkon, nebylo pro porotu vůbec lehké vybrat vítěze. Před vyhlášením panovala napjatá atmosféra a po dlouhém rozhodování udělili porotci první místo týmu W, který bude Olomoucký kraj reprezentovat v Grandfinále. Na druhém místě se umístil tým Ája a Jája, který se tímto nominoval na "divokou kartu". Pak už následoval jen rozbor s porotci, kde mohli soutěžící získat zpětnou vazbu a cenné rady do budoucna. Věříme, že si všechny týmy celé soutěžní dopoledne užily a načerpaly nejen zkušenosti, ale také motivaci a inspiraci k dalšímu prezentování.

1. místo W (Základní škola, Mohelnice) ve složení: Vojtěch Vašek, Vendula Dřevická
2. místo Ája a Jája (Základní škola, Mohelnice) ve složení: Alena Drlíková, Jáchym Pěnkava
3. místo Jahoda (Základní škola, Mohelnice) ve složení: Adéla Hetflajšová, Johana Kaplová