Holky z Radiměře vytřely zrak porotcům

22.03.2023 | Vojtěch Volf | Soutěžní kola

První krajské kolo základních škol Pardubického kraje se konalo 22.3.2023 v aule Gymnázia Mozartova. Zúčastnilo se jej šest týmů a prezentace některých z nich byly velice propracované. Byly zde týmy, které mluvily jako jedna duše, členové týmu se plynule doplňovali a byli sehraní, jako by byli jedno tělo. Bohužel některým naopak spolupráce tak trochu chyběla.

Na šestém, tedy posledním místě skončil tým Geeks, kteří si udělali prezentaci ohledně životního prostředí a možností, jak mu pomoci.

Páté místo si odnáší trojice dívek týmu Mňaminy s prezentací na vyhynulé a ohrožené druhy zvířat.

Bramborové čtvrté místo si vyleveloval tým Level up s prezentací, která nesla otázku „Co by se stalo, kdyby ze světa zmizela hudba?“

Liché třetí místo – tudíž stupínek vítězů, si odnesl tým Malíci s připomínkou studené války.

Stříbrné druhé místo patří Dvěma hřibům, kteří též mysleli na válečné období, a to pro změnu ohledně jaderných bomb.

A konečně výherní první místo, které nás všechny ohromilo nádhernými animacemi i kreativním a vtipným vystupováním, obsadily Holky z Radiměře. Společně s pocitem vítězství si odnáší i postup na Grandfinále jež se bude konat příští měsíc na Newton University v Praze.

Po společném focení a předání cen měly týmy možnost obejít si porotce, aby si řekli o osobní hodnocení a tipy pro příště. Tuto příležitost k potěšení porotců všichni účastníci využili. Děkujeme porotcům a taktéž partnerům tohota krajského kola, jimiž byli stavební holding enteria, Magistrát města Pardubice, společnost eBrána a Nestlé Professional.

1. místo Holky z Radiměře (Základní škola, Radiměř) ve složení: Tereza Selicharová, Veronika Klofandová
2. místo Dva hřiby (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083, Pardubice) ve složení: Ela Doležalová, Jindřiška Dvořáková
3. místo Malíci (Základní škola, Chrudim) ve složení: David Spálenský, Barbora Formánková