Kluci z Bravíčka rozjařili nejen spoustu puberťaček, ale i publikum v Brně

22.03.2023 | Radek Hegenbart | Soutěžní kola

Ve středu 22.3. se už od 8:00 začínaly na Gymnáziu Matyáše Lercha scházet první středoškolské týmy letošního ročníku. Pár chybějících členů naštěstí naše soutěžící nezastavilo v účasti na jednom z nejodlehčenějších kol celé soutěže. Kdo si tedy získal srdce poroty a pojede za měsíc do Prahy na Grandfinále?

Po úvodních formálnostech a krátkému představení dnešní ostřílené poroty jsme se rovnou vrhli na první prezentaci. Dream Team krátce zabrousil do hned několika témat, na kterých nám ukázal, že existuje spousta dříve kontroverzních témat, na kterých se moderní společnost dokáže shodnout. Bohužel jednočlenný tým DaVoj vrhnul světlo na svou vášeň – práci s dobrovolnými hasiči. Kluci z bravíčka se vyfikli a rozhodli se nám protáhnout bránice při krátkém návodu, jak si (ne)zkazit první rande. Na téma prvního rande navázaly i Bangers z Purkyňky, které nás postavily před kontrast mezi tou nejlepší a nejhorší první schůzkou. První blok zakončil tým NiNe s tipy & triky na skvělé rande či případně, co může následovat po něm. 

Po krátké pauze jsme se znovu vrátili k tématu randění, avšak tentokrát z mezigeneračního pohledu, kdy nám tým Berušky vysvětlil, jak randit v každém věku. Špetku důvtipu do druhého bloku navrátil tým Ogaři z Radhošťa, který vlastnoručně zdokumentoval různé příklady, které vedou k randění. Od klasického prezentování nás odpoutal tým Krouotavovi, který si připravil talk show mezi zapřisáhlým hinduistou, těhotnou křesťankou a pyšnou ateistkou. Naposled nás k tématu rande vrátil tým Modrásci, který svá doporučení opřel o pádné zdroje a statistiky.

I přes obdivuhodné výkony hned několika týmů, čekalo porotu těžké rozhodování. Při vyhlášení posledního místa všechny překvapilo jméno Krouotavovi, jejichž výstup se bohužel více podobal krátkému divadelnímu představení než prezentaci. První dvě místa však dělilo jen pár drobností, a tak Ogarům nezbývá než doufat v Divokou kartu.

1. místo Kluci z bravíčka (OA , VOŠ a Jazyková škola s právem SJZ, Uherské Hradiště) ve složení: Filip Horníček, Dominik Šnajdar, Tadeáš Hušek
2. místo Ogaři z Radhošťa (Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm, Rožnov pod Radhoštěm) ve složení: Jakub Mičkal, Eliáš Oharek
3. místo Berušky (OA, SOŠ knihovnická a VOŠ, Brno) ve složení: Nela Sysová, Martina Skulínková, Fanny Dinhová