Osmičky jsou první v Českých Budějovicích

21.03.2023 | Vojtěch Voráček | Soutěžní kola

Dnes, 21.března., zavítalo Krajské kolo Prezentiády na Gymnázium Česká do Českých Budějovic. Od osmi hodin se začaly scházet týmy ze základních škol, aby svými prezentacemi přesvědčily porotu, že právě oni si zaslouží místenku na Grandfinále v Praze na Newton University.

Nejprve nám domácí tým KaKi poradil, jak pozvednout náš upadající business. Poté se Správná dvojka zamyslela nad tím, zda se vždy 1 + 1 musí rovnat dvěma. Gladiátorky nám ukázaly, že boj a hádky nejsou vždy cesta a představily nám koncept synergie.

Těsně před přestávkou nás tým Osmičky představil své webové stránky na revoluční zajišťování pohřbů.

Po přestávce nám Chytrá mládež představila život T.G. Masaryka. Následně nám Monika Štiková stan ukázal, kde všude se v obyčejném světě promítá 1+1. Prezentační dopoledne završila prezentace týmu Straw Hats, kteří nám doporučili jaké filmy bychom si neměli nechat ujít.

Celým dopolednem panovala příjemná nálada, která však v tento okamžik začala houstnout. Porota se totiž odebrala do vedlejší místnosti, aby vybrala nejepší prezentující ze základních škol v Jihočeském kraji. Po dlouhém přemýšlení rozhodla, že na Grandfinále se podívají týmy Osmičky a KaKi.

První tři místa porota přidělila těmto týmům:

1. místo Osmičky 🎱 (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Vojtěch Švojgr, Anna Barešová, Eliška Řezníčková
2. místo tým KaKi (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Kristýna Koptíková, Karolína Slabová
3. místo Gladiátorky (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Tereza Marušáková, Lucie Švihovcová, Tereza Dvořáková