TUNEL se protuneloval až k vítězství

21.03.2023 | Karolína Kočí | Soutěžní kola

Na začátku nebylo nic a pak přišel velký třesk. Moderátorovi spadla židle při stěhovaní stolu. Do místnosti přišli první účastníci Prezentiády pro základní školy v Hradci Králové na Gymnáziu J.K. Tyla.

Na krajském kole se o postup do Grandfinále utkalo celkem šest týmů. Zápal a píle byly přímo hmatatelné a soutěžící do toho dali vše. Ačkoliv účastníci navštěvují teprve základní školy, témata byla velice promyšlená a závažná. Od závislosti, přes modeling až k psychice člověka.

Na krásném šestém místě se umístili holky, které jsou stále na drátě, Wifiňačky. Se svojí prezentací o společnosti Microsoft asi nejvíce zaujaly porotce Mgr. Michala Dočekala.

O příčku před nimi se umístil tým Spravná dvojka, jenž nám poskytl náhled do zákoutí závislosti dnešní společnosti. Kromě závislosti na drogách a alkoholu existuje i závislost na člověku.Na úctyhodném čtvrtém místě se se svojí jedničkovou soustavou umístil tým ZuzAnna.

A teď k velké trojici. Třetí místo obsadil tým LEKVĚT, který nás se svoji prezentací poučil o sebelásce a vnitřnímu porozumění skrze citáty slavných i neznámých osobností.

Již postupové druhé místo patří týmu Kukleňáčci, kteří porotu dostali svým sebevědomým vystoupením. A nakonec, k velkolepému prvnímu místu si protuneloval cestu tým TUNEL. Jejich prezentace o modelingu nám ukázala příkoří tohoto odvětví, a byla tak nejen zajímavá a poučná, ale vedla i řadu posluchačů k zamyšlení se nad dnešní společností.

S prezentacemi si dali všichni soutěžící opravdu záležet a porotu velmi potěšili. Postupujícím týmům patří gratulace a nyní je čeká cesta na Grandfinále v Praze.

1. místo TUNEL (Jiráskovo gymnázium, Náchod) ve složení: Nela Šimková, Antonie Červinková
2. místo Kukleňáčci (Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové) ve složení: Tereza Potůčková, Kristina Kodymová, Lukáš Rada
3. místo LEKVĚT (Základní škola, Hradec Králové) ve složení: Květoslava Hornychová, Lea Petržílková