Brno je Láska, Brno je život

20.03.2023 | Radek Hegenbart | Soutěžní kola

Je 8:30 a na Gymnáziu Matyáše Lercha se začínají scházet nervózně vyhlížející týmy ze základních škol. Všech 7 z většiny čistě dámských týmů se dnes pokusí dostat na pražské Grandfinále. Postoupit ale může jen jeden. Kdo tedy přijde s tím revolučním nápadem a dechberoucí prezentací?

Po úvodních formalitách jsme se s (Ne)stíhačkami ponořili do tématu času. Brainstorming Team nás provedl výsledky svého průzkumu mezilidských vztahů. Tým VSL nás upozornil na nebezpečí Velké Světové Lásky na sociálních sítích. S B612 jsme zavzpomínali na všechna naše Déjà vu a dozvěděli se, že možná všichni žijeme v simulaci.

Po pauze nás jediný chlapecký tým Multiversum za doprovodu intenzivní hudby zapojil do příběhu o nárazu meteoru do Země. Z katastrofy globální jsme se s týmem Gdotomafurtvymejslet? Přesunuli ke katastrově bájného města Atlantida. Nakonec nám slečny z týmu Regine odlehčily atmosféru s brownies a demonstrací moci slev.

Dlouhých 45 minut rozhodování vyvrcholilo při vyhlášení postupu týmu VSL, kterému šlapal na paty tým Gdotomafurtvymejslet? s týmem Regine v zádech.

Nyní nám už zbývá jen čekat, co přinesou zbylá 3 kola a 26 týmů!

1. místo VSL (Gymnázium T. G. Masaryka, Zastávka) ve složení: Lenka Mařáková, Tereza Pacalová, Andrea Hájková
2. místo Gdotomafurtvymejslet? (Gymnázium T. G. Masaryka, Zastávka) ve složení: Barbora Ustohalová, Gabriela Křížová, Petra Pokorná
3. místo Regine (Gymnázium a JŠ s právem st. j. zk., Břeclav) ve složení: Viktorie Szewczyková, Elen Havlová, Lucie Baránková