Liberečtí Pastevci moderního vzdělávacího systému se neztratili v Šumu pizzy

08.04.2022 | Vítězslav Macháček | Soutěžní kola

8 týmů se 8. dubna sešlo na gymnáziu F. X. Šaldy, aby se utkaly o dvě postupová místa na Grandfinále. 

Jako na každém krajském kole jsme začali úvodní prezentací, kde jsme si představili partnery a dozvěděli jsme se jak dnešní den bude probíhat. 

V první prezentaci nám tým 3Bitky představil jejich průzkumu spokojenosti žáků se studiem a jak ho změnit k lepšímu. 

Následoval tým Pastevci z Randovky, který nás provedl tím, jak by se dala dnešní výuka zlepšit větším provázáním předmětů, skupinovou prací a změnou způsobu zkoušení z velkých testů na menší a častější. 

Jako třetí následoval tým Baru a Maya, který nás provedl jejich prezentací na téma 11. přikázání, které zní: “Poslouchej aktivně”. V prezentaci jsme se dozvěděli, jak a proč bychom měli poslouchat aktivně. Nakonec nám představili pár technik aktivního naslouchání.

11. přikázání ve znění “Nedáš ananas na pizzu” nám představil tým Kostkový šum. V prezentaci jsme se mimo jejich přikázání dozvěděli příběh vzniku pizzy hawaii nebo to, že jejich náboženství zakazuje dávat pizzu na ananas.

Tým Slze si s námi prošel, jak by vypadala ideální výuka podle jejich gusta.

Two Stack  nám představil tři stereotypy, a to depresáka, hysterku a aresáka v rámci jejich 11. přikázání ve znění “Nepohrotíš”.

Předposlední tým Nejsvatější trojice nám představil jejich pohled na problémy dnešního školství a jak ho zlepšit, a to už jak týmovou prací, podporou seberozvoje a sebereflexe či větší volností výběru předmětů.

A nakonec nám tým Gymtanduo představil důvody proč nemají rádi číslo 11.

1. místo Kostkový šum (Doctrina- Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec) ve složení: Adéla Kosková, Štěpán Šuma
2. místo Pastevci z Randovky (Gymnázium Dr. A. Randy, přísp. org., Jablonec nad Nisou) ve složení: Daniel Havrda, Jan Pokorný, Eva HUjerová
3. místo Gymtanduo (Gymnázium, Tanvald) ve složení: Anežka Nývltová, Lucie Fleišmanová