Simple Tým jednoduše předčil konkurenci v Jaroměři

05.04.2022 | Adam Holda | Soutěžní kola

Na Gymnáziu Jaroslava Žáka v Jaroměři se 5. 4. konalo Krajské kolo Královéhradeckého kraje v kategorii SŠ. O postup na Grandfinále urputně bojovalo 12 tým a výsledek byl doslova jednoduchý.

Vzdělávání, tedy téma „Jak bych učil já“, bylo v převaze nad tématem velmi zvučným – „11. přikázání“. I přes to ovšem tým na 1. místě, Simple Tým, uspěl se svou prezentací o vnitřním klidu a přijímání okolních událostí. Tým na místě 2., tedy Kámen úrazu, rozhodně nepřišel k újmě. Svůj postup na Grandfinále si vybojoval úžasně zpracovanou studií mezi spolužáky své školy a představením své koncepce výuky.

S nápadem vzdělávání za použití moderních technologií přišel tým Wision, tedy Western vision, který skvěle podtrhl potenciál a možnosti digitální doby ve školách. Živou nejen ukázku své ideální hodiny biologie nám předvedl tým Esa z Lesa. Svou prezentaci doplnil o exponát masožravé rostliny a velmi zajímavými fakty o těchto rostlinách jako takových. V neposlední řadě nám svoje moderní jedenáctero předvedla Přísná trojka. Od dalších týmů, konkrétně teď od týmu Klucajdi, jsme se dozvěděli, jak vypadá třída podle metodologie „Začít spolu“. Nechybělo ani jedenáctero k úspěchu v digitálním světě od týmu NEA.

1. místo Simple Tým (Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové) ve složení: Vojtěch Plachetka, Anastázie Dušková
2. místo Kámen úrazu (Jiráskovo gymnázium, Náchod) ve složení: Filip Steiner, Amálie Paslerová, Ondřej Nekvinda
3. místo Wision (Střední škola vizuální tvorby, s.r.o., Hradec Králové) ve složení: Daniel Vyšehrad, Mikuláš Konečný