TAK URČITĚ to vyhrála nejlepší prezentace!

05.04.2022 | Jan Krátký | Soutěžní kola

Rasismus, Ministerstvo školství a tělovýchovy a sebeláska, o tom všem jsme si dnes na Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť poslechli prezentace od studentů středních škol. Týmů se nám představilo celkem sedm a všechny podaly velmi obdivuhodný výkon na složitá témata 11. přikázání a Jak bych učil já.

Krajské kolo otevřel tým Koblížci bez hranic, kteří přicestovali z Rožnova pod Radhoštěm. Jejich myšlenkou bylo užívat si života naplno a dělat, co nás baví. Všechny nás zaujalo jejich podání a probudilo v nás otázku, zda si užíváme svého života na zemi, jak to jen jde. Bezprostředně po nich následoval tým Krysáci z obchodky. Důležité téma učitelství započali svými pohledy na tuto profesi a představili nám jejich postupy, jak by učili žáky sami. Nebáli se vystupovat sebevědomě a použili také interaktivní aplikaci Sli.do.

Další v pořadí před publikum nastoupil tým Matematici. Prezentací s historickým pozadím o vzniku desatera nám všem zdůraznili důležitost a možné změny tohoto zákoníku. Filozoficky jsme si s nimi zauvažovali i nad ponižováním se před druhými. Jako čtvrtí si vzali do ruky prezentér Ženy a Jakub a všechny nás ohromili svou zábavnou prezentací. Vybrali si kontroverzní téma sebelásky a seberozvoje. Uvedli nám způsoby jak těchto hodnot dosáhnout a co podle nich znamenají. 

S tématem velmi odvážným a netradičním přišel tým s názvem Müsli. Klárka a Markéta přinesly na dnešní krajské kolo prezentaci s názvem rasismus. Během napjatých osmi minut nemohl nikdo z nás ztratit pozornost a byli jsme vzdělaně poučeni o tématice, která je dneska ve společnosti velmi náročnou a probíranou. Vítězný tým TAK URČITĚ nás zábavnou cestou vzal do světa školství. Svou prezentaci započali divadelní ukázkou z prostředí třídy. Živost a energie jakou prezentovali byla až výjimečná. Dokonce se během přípravy své práce vydali na výlet do hlavního města, Prahy, kde chtěli navštívit samotného ministra školství.

 

Sérii dnešních inspirativních prezentací uzavřel tým z Uherského Hradiště Nedobrovolníci. Velmi profesionálně nám vysvětlili způsob dnešního školství a kam by se mohlo dopředu ubírat. Jejich projev nás provedl tématem dnes velmi aktuálním a představil nám odborné myšlenky týkající se školství. 

Mezi zúčastněnými týmy nebyl ani jeden, který by dnes nepodal excelentní výkon. Všem soutěžícím moc děkujeme a gratulujeme. Dále přejeme mnoho úspěchů a štěstí všem postupujícím na Grandfinále v Praze. 

1. místo TAK URČITĚ (Gymnázium, Zlín) ve složení: Julie Dvořáková, Tereza Kadlečíková, Tereza Bartoňová
2. místo Ženy a Jakub (Gymnázium, Zlín) ve složení: Nikola Vojkůvková, Šárka Tichá, Jakub Kozmík
3. místo Müsli (Gymnázium, Zlín) ve složení: Klára Janíčková, Markéta Gelnarová