Revoluce ve vzdělávání sklidila v Ústeckém kraji úspěch

04.04.2022 | David Rajnoha | Soutěžní kola

Dnes se na Obchodní akademii v Ústí nad Labem uskutečnilo již druhé Krajské kolo Prezentiády 2022, tentokrát pro střední školy. Utkalo se v něm třináct týmů s prezentacemi na témata „11. přikázání” a „Jak bych učil já”. Všechny týmy byly pečlivě připravené, ale do Grandfinále v Praze mohly postoupit pouze dva.

První týmy začaly přicházet již brzy ráno a do čtvrt na devět zde již byli všichni. Už od začátku šlo cítit lehké napětí a nervozita, ale během prezentací se nikdo nenechal počátečním stresem rozhodit a všichni předvedli skvělé výkony. Ty hodnotila porota složená z Pavlíny Vilimovské ze společnosti Edhance, Jana Wedlicha z Inovačního centra Ústeckého kraje a Davida Rajnohy z organizátorského spolku Student Cyber Games.

Většina týmů si vybrala téma “Jak bych učil já” a porotě přednesly své návrhy o tom, jaké podmínky ve výuce by pro ně, jakožto žáky, byly ideální a za jakých okolností by se chtěli vzdělávat.

Kolem dvanácté již měly všechny týmy odprezentováno a na řadě byla porota s nelehkým úkolem – vybrat dva postupující týmy a ocenit tři nejpovedenější.

Všechny vítězné týmy svou prezentaci věnovaly tématu „Jak bych učil já“.

Na třetím místě se umístil tým Red flags z Obchodní akademie, Ústí nad Labem ve složení: Romana Trojanová a Tereza Boušová. Porota kladně hodnotila především vizuální vzhled prezentace. Dále také zaujaly verbálním projevem a celkovým zpracováním informací.

Druhé a zároveň první postupující místo obsadila trojice dívek z Gymnázia Lovosice – Natálie Holubová, Natálie Šestáková a Anna Škrdletová. Jejich tým s názvem T-S-U zaujal porotu s prezentací na téma, ve kterém se věnovaly tipům, jak vylepšit a zmodernizovat výuku. Nápadů měly opravdu hodně, v závěru své prezentace se ale shodly, že učit by rozhodně nechtěly, a ne vždy se jde studentům zavděčit.

První místo si vybojovala dvojice ze střední průmyslové školy SPŠ a VOŠ Chomutov. Tým Průmkařská repre, který tvořil Matěj Prokop a Jiří Bareš, si získal porotu vtipným úvodem a energickým projevem v průběhu celé prezentace. Stejně jako u předchozích výkonů porota chválila vizuální stránku prezentace a také kladně hodnotila, že jako jedni z mála dokázali ve svém projevu dobře předat myšlenku.

V závěru si všichni soutěžící přišli pro zpětnou vazbu od porotců, aby se mohli i nadále zlepšovat. Výhercům přejeme mnoho štěstí v dalším kole Prezentiády a doufáme, že s ostatními soutěžícími se uvidíme v dalším ročníku soutěže.

Článek zpracovali žáci OA Linda Sagerová a Adam Prokůpek. Děkujeme!

1. místo Průmkařská repre (SPŠ a VOŠ, Chomutov) ve složení: Matěj Prokop, Jiří Bareš
2. místo T-S-U (Gymnázium, Lovosice) ve složení: Natálie Holubová, Natálie Šestáková, Anna Škrdletová
3. místo Red Flags (OA a jazyková škola s právem SJZ, Ústí nad Labem) ve složení: Romana Trojanová, Tereza Boušová