Na Olomouckém Hejčíně vítězí tým Renegades.

29.03.2022 | Alena Turková | Soutěžní kola

SCG má za sebou první Krajské kolo pro střední školy na Olomouckém Gymnáziu Hejčín. Celkem se nakonec díky vysoké nemocnosti zúčastnily pouze 4 týmy.

Atmosféra od rána byla velmi přátelská, ale zároveň byla cítit touha po vítězství. Do poroty kromě členky SCG Aleny Turkové usedl ještě představitel Youtube kanálu Na Potítku a učitel Univerzity Palackého Mgr. David Jirsa, Ph.D. a BcA. Ilona Tandlerová z organizace Czechitas.

Prezentace běželi jedna za druhou a bylo vidět, že účastníky zajímají zejména aktuální témata, které zpracovali do svých prezentacích. Proto jsme mohli sledovat prezentace jako které se zabývali dezinformacemi nebo hodnocením lidí na první pohled. Druhým téma bylo, jak bychom učili my, kde studenti přišli se zajímavými a revolučními nápady jak změnit české školství.

Soutěž byla velmi vyrovnaná a napínavá. Po náročném dni plném příprav a emocí všichni odcházeli nabytí elánem dále prezentovat a zdokonalovat se v prezentování.

Rozhodování poroty nebylo jednoduché a body mezi první až třetím místem se skutečně lišili jen málo. První místo obsadil tým velmi mladých nadějných prezentérů s názvem Renegades.V těsném závěsu se na druhém místě se umístil tým Team Trivis Prostějov a na třetím místě se umístil tým Mravenci.

 

 

1. místo FauW (Gymnázium, Olomouc) ve složení: František Ryba, Vojtěch Přibyl, Vít Konečný
2. místo Lara (Gymnázium, Olomouc) ve složení: Barbora Labancová, Adéla Kloboučková
3. místo THE LEMA SQUAD (Gymnázium, Olomouc) ve složení: Matthew Stephen Hockaday, Leontýna Lidia Utíkalová