Síly Jing Jang udeřily ve Zlíně

30.03.2022 | Jan Krátký | Soutěžní kola

Na Gymnáziu Zlín - Lesní čtvrť bylo 30. 3. 2022 hodně živo. Celkem osm týmů se utkalo v prezentování a všem se velmi dařilo. Každý z nich čelil 7 minut pětičlenné porotě, která jim později podala i objektivní zpětnou vazbu. Témata byla velmi rozmanitá, došlo i na vybírání ideálního přítele. Každý tým si zaslouží minimálně velký obdiv a zmínku v našem článku.

Ačkoliv byl tým MAKAJI na řadě jako první, oba jeho účastníci podali výborný výkon. Krásně rozvedené téma elektřiny nám vnuklo myšlenku, jaké by to asi bylo bez ní. Kluci Jirka a Mates prezentovali o jejich představě světa bez elektrické energie, což nám všem vyrazilo dech. Na kluky navázal tým složený ze samých děvčat s názvem Šesťácká trojka. Téma “Co řešíme o přestávkách?” pojaly po svém a představili nám jejich klasické aktivity, od chystání pomůcek, přes pletení vlasů, až po jejich oblíbenou přestávkovou hymnu.

Koalí žvýkačka, tak se jmenoval třetí tým v pořadí složených opět ze tří slečen. S tématem “Co by kdyby” si poradily šikovně a ukázaly nám, jak by využily superschopnosti marvelových hrdinů. Slovo si následně vzal tým Malenovičtí vypravěči, kteří i přes svůj nízký věk ohromili porotu i nás svými filozofickými myšlenkami. Nejvíce nás inspiroval jejich postřeh, co by se stalo, kdyby neexistovaly žádné emoce.

Během přestávky se připravovala Asociace Bláznivých Špaget na svou prezentaci o jejich dívčích snech. Co by, kdyby měly za partnery svalnaté hokejisty, byly bohaté, nebo by mohly procestovat celý svět? Na tyto otázky nám sebevědomě a detailně odpověděly a vylíčily jejich představy. Stejné téma si vybrala také Ohnivá Jablka, ale narozdíl od předchozího týmu se zabývala cestováním časem. Martin, Péťa a Donncha Leon popsali minulost, přítomnost i budoucnost a každý z nich si našel to své.

Předposledním týmem byl Jing Jang s tématem přestávky a charismatickým nástupem, díky kterému jsme ani chvilku neztratili pozornost. Hanka s Elen otevřely téma lhaní i drbů ve třídním kolektivu. Jejich prezentace spojila zajímavé aktivity s humorem a poutavým projevem o svačinách a prarodičích. Krajské kolo uzavřel tým “Elita národa” originálním pojetím tématu přestávek s prezentací o Optických klamech. Nejen, že nám svými ukázkami dívky pořádně zamotaly hlavu, ale dostali jsme i možnost zažít si optický klam na vlastní kůži. 

I přestože máme pouze tři nejlepší místa, všem zúčastněným týmům patří velká gratulace a obdiv za to, jak si s tématy poradily. Postupujícím přejeme hodně úspěchů v Grandfinále a budeme se těšit třeba na příští Prezentiádě!

1. místo Jing Jang (Základní škola, Vsetín) ve složení: Elen Surovčáková, Hana Žalmánková
2. místo "Elita národa" (Gymnázium, Zlín) ve složení: Veronika Orbesová, Liliana Anna Sukupová, Kristýna Ticháčková
3. místo Asociace Bláznivých Špaget (Základní škola, Vsetín) ve složení: Tereza Šťastná, Julie Přikrylová, Ester Stodůlková