V Jaroměři zvítězily tým Manna a prezentace o toaletních papírech

29.03.2022 | Adam Holda | Soutěžní kola

Na Gymnáziu Jaroslava Žáka v Jaroměři se 29. 3. sešli soutěžící v kategorii ZŠ na Krajském kole Královéhradeckého kraje. Na klání přijely 4 týmy a téma „Co by kdyby“ bylo jasným favoritem.

Během celého dopoledne týmy z plných sil teoretizovaly. Téma „Co by kdyby“ si zvolily 4 týmy ze 4. A toto téma pojaly velmi rozmanitě. Od týmu Prezentátoři jsme se dozvěděli, co by se mohlo stát, kdyby zničehonic zmizel měsíc. To by mělo nečekané následky, včetně dopadu na čas nebo mořské vlny. O zmizení Slunce a důležitosti i cennosti lidského času nás informoval tým DuoA, tedy tým s názvem podle iniciál soutěžících (Anety a Anežky). Tým Kukleňáčci pojal téma naopak velmi nekonvečně a sdělil nám historii a alternativy toaletního papíru u nás i v zahraničí. Jak sami prohlásili: „Půjdeme na to od Hradce!“. O historii teoretizování nás i s polemikou o existenci vesmíru a lidí poučil velmi poutavě tým Manna, jehož název spočívá v křestních jménech členek (Marianny a Anny).

Celý turnaj byl celkově velmi zajímavý a výsledky velmi těsné. Nakonec ovšem postup na Gradfinále v Praze ukořistily týmy Manna na prvním místě a Kukleňáčci na místě druhém. Jejich prezentace zaujaly porotu především svojí interaktivitou a poutavostí. Celkově porota ocenila kvalitu prezentací a velmi různorodé zpracování tématu. Po vyhlášení sdělili ještě porotci soutěžícím svoji velmi cennou zpětnou vazbu každému z týmu.

1. místo Manna (Základní škola, Hradec Králové) ve složení: Marianna Wágnerová, Anna Hrabalová
2. místo Kukleňáčci (Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové) ve složení: Tereza Potůčková, Kristina Kodymová, Lukáš Rada
3. místo DuoA (Krkonošské gymnázium a SOŠ, Vrchlabí) ve složení: Aneta Horáková, Anežka Patočková