Naučte se škrtat

03.02.2022 | Petra Plachá | Tipy a triky

Po předchozím webináři, kde jsme nechaly rozutéct naše myšlenky všemi směry, se nyní otočíme o 180° a pokusíme se je osekat do obsahu, který bude mít hlavu a patu.

Co dělá skvělou prezentaci opravdu skvělou? Obsah. A přesně tomu se věnujeme v druhém webináři. Prezentace s názvem “Struktura a obsah” nám představuje řadu rad a tipů, jak správný obsah vybrat, i jak ho ho uplácat do toho nejlepšího vystoupení vůbec. 

V první části jsme se zaměřujeme na obsah samotný. Pochopíme, proč je důležité, aby prezentace držela jednotnou myšlenku a směřovala k jasnému cíli. Necháme se inspirovat antickými filosofy a prozkoumáme pilíře veřejného projevu ethos, logos a pathos. Ty nám pomůžou k našemu cíli dojít.

Když víme kam a jak, stačí si už jen vybrat ten správný nástroj. Projdeme různé typy obsahu, které můžeme v prezentacích využívat a popíšeme si, jak na naše publikum působí. Storytelling, fakta a citáty, videa, interakce s publikem nebo fyzická ukázka? Podíváme se na to, k čemu se co hodí.

Obsah máme seškrtaný. Teď už jej stačí jen seřadit. Poslední část se věnuje struktuře a tomu, jak udržet pozornost diváka. Ukážeme si 3 nástroje na vytváření struktury a k tomu jako bonus 2 chytré rady. 

Záznam z webináře a shrnutí naleznete v této složce.