Prezentiáda a bezpečnostní opatření

12.03.2020 | Tereza Buršová | Organizace

S ohledem na bezpečnostní opatření vznikající v posledních dnech musíme reagovat i my. Krajská kola nahrazujeme novými virtuálními on-line koly. Co to znamená? Hlavně je to nová výzva. On-line prezentování otevírá prostor pro nové způsoby prezentování a kreativitu. 

Nový systém = nové možnosti

Díky novému systému budou mít možnost se zúčastnit všichni soutěžící, kteří se se svými týmy přihlásí. Ruší se totiž nominační kola. Zůstává už jen jedno omezení – za každou školu mohou být přihlášeny čtyři týmy.

Školní kola

Pokud se z vaší školy chce přihlásit víc týmů než čtyři povolené, doporučujeme uspořádat školní kolo ve spolupráci s vaším učitelem. Vzhledem k aktuální situaci se můžete nechat inspirovat původním nominačním kolem prezentiády. Zvolení hodnotící v něm bodově ohodnotí grafické zpracování prezentací a nápad, či pojetí tématu. Následně vyhodnotíte 4 nejlepší reprezentanty vaší školy. Nezapomeňte své favority přihlásit!

On-line kolo

V den konání krajského kola, na které se tvůj tým přihlásil, dostanete čas, kdy se spojíte s naším moderátorem přes aplikaci Microsoft Teams. Předvedete svou prezentaci podobně, jako by to bylo na krajském kole. Celý hovor se bude nahrávat a zpětně proběhne hodnocení odbornou porotou. Nepřipravuješ se tímto o možnost zpětné vazby. Jestliže budeš mít jakýkoliv dotaz ke svému projevu, porota ti ráda svou zpětnou vazbu shrne v e-mailu. 

Příprava před on-line kolem

Nejpozději 5 dní před zahájením on-line kol obdrží kapitán vašeho týmu odkaz pro nahrání soutěžní prezentace. Po odevzdání prezentace vám na e-mail pošleme licenci na Microsoft Teams a čas, ve který proběhne vaše spojení s moderátorem. Doporučujeme si aplikaci před prezentováním prohlédnout a vyzkoušet, jak funguje. Předejdete tak překvapení a zbytečnému stresu.

V případě jakýchkoliv dotazů k Microsoft Teams neváhejte kontaktovat Terezu Buršovou (bursova@scg.cz, +420608525702) nebo Adélu Kmoníčkovou (kmonickova@scg.cz, +420777662367).

Finále

Změnu nepodstoupí pouze krajská kola, ale i finále. Pro postup už nebude rozhodující kraj, ze kterého tým pochází. O titul celkového vítěze se tak utká skutečně nejlepších 30 týmu z celého Česka a Slovenska.

Zatím počítáme s původním termínem a místem (tj. 23.-24. dubna 2020 na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy Univerzity v Brně). Stále pečlivě sledujeme situaci ohledně bezpečnostních opatření a v případě změn budeme reagovat podle nutnosti. Samozřejmě je pro nás nejdůležitější bezpečný průběh celé akce.

Suma sumárum

S novým formátem soutěže nás čeká nová výzva. Nemusíte se jí ale obávat. Na našem webu budou postupně přibývat další návody a rady, jak používat Microsoft Teams či jak si co nejlépe poradit s on-line prezentováním a využít jeho předností.

Těšíme se na vaše výkony!