BlondDuo potřelo v Liberci předsudky o blondýnách

08.04.2019 | Marcel Kotek | Soutěžní kola

Na Gymnáziu F. X. Šaldy se soutěžilo v prezentačních dovednostech o postupu na finále Prezentiády 2019. Na liberecké gymnázium se sešlo celkem šest týmů z České Lípy a Tanvaldu s cílem porazit ostatní.

Krajské kolo pro Liberecký kraj zná po těžkém souboji své vítěze. Staly se jimi soutěžící z týmu BlondDuo, které celý turnaj ovládly svým vytříbeným vystupováním a učesaným projevem.

Celé krajské kolo odstartovalo úvodní prezentací, ve které se představili partneři, porota a také si mohli soutěžící zopakovat základy hodnocení prezentací a pravidel. Následovalo klání jednotlivých týmů v prezentování na téma Život není fér a Ta dnešní mládež. Všichni účastníci se ze sebe snažili vypotit to nejlepší, ovšem postoupit mohl pouze jeden tým.

Jako první nastoupil již zmíněný tým BlondDuo, který hned ze začátku nastavil velmi vysokou laťku. Poté je u projekčního plátna vystřídaly týmy Dycky Tanvald!, ¯\_(ツ)_/¯, Shinkeiové, Andílci a Towuhabohu.

I přesto, že prezentace byly zdařilé, málokterému týmu se podařilo dosáhnout kvalit BlondDua. Po vzrušující debatě poroty a následném sečtení bodů, proběhlo vyhlášení vítězů. Nakonec všichni dostali od poroty zpětnou vazbu, kdy porotci rozebrali jednotlivé prezentace a ke každé přidali konstruktivní kritiku a poznatky co a kde, by bylo dobré zlepšit.

Závěrem bychom rádi poděkovali škole za možnost zorganizovat turnaj a postupujícímu týmu popřát hodně úspěchů v brněnském finále.

  1. místo: BlondDuo (Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace) ve složení: Viktorie Filipi a Natálie Siberová
  2. místo: Shinkeiové (Euroškola Česká Lípa střední odborná škola s.r.o.) ve složení: Nikola Moravcová, Anna Oplištilová a Jakub Kovalovský
  3. místo: ¯\_(ツ)_/¯ (Střední průmyslová škola, Česká Lípa, Havlíčkova 426, příspěvková organizace) ve složení: Anna Novotná a Vítězslav Kříž
1. místo BlonDuo (Gymnázium, příspěvková organizace, Česká Lípa) ve složení: Viktorie Filipi, Natálie Siberová
2. místo Shinkeiové (Euroškola Česká Lípa SOŠ s.r.o., Česká Lípa) ve složení: Nikola Moravcová, Jakub Kovalovský, Anna Oplištilová
3. místo ¯\_(ツ)_/¯ (SPŠ, příspěvková organizace, Česká Lípa) ve složení: Vítězslav Kříž, Anna Novotná