I přes zmatení poroty svým pohlavím Holky? v Praze vyhráli

02.04.2019 | Tereza Čermáková | Soutěžní kola

Během prvního dubnového úterý se na VOŠ a Střední průmyslové škole dopravní v Praze uskutečnilo krajské kolo základních škol Prezentiády. Celkem se nakonec zúčastnilo 7 týmu namísto původních 11, ale i přes tuto malou překážku proběhlo krajské kolo jako po másle.

Po přivítání se všemi účastníky a vysvětlení hodnocení a základních pravidel, se jako první předvedla Sluníčka z Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné Hoře. Sluníčka se svým zářivým přístupem a milou a zábavnou prezentací předala spoustu pozitivní energie.

Jako druzí se nám představili Balaich Toilichte, v překladu Štastní hoši z Gymnázia Dr. Josefa Pekaře z Mladé Boleslavy. Avšak Šťastní hoši nebyli z výsledku hodnocení dvakrát veselí, protože skončili na posledním místě.

Dalším týmem, který nám předával štěstí byl Dadám z Gymnázia Dr. Josefa Pekaře z Mladé Boleslavy. Od počátku jejich prezentace se ihned stali favority poroty. Jejich výstup byl velice profesionální, nestrnulý a plynulý. K jejich bodovému ohodnocení se dlouho nikdo nepřiblížil.

Dalšími soutěžícími byly tři slečny z týmu Srdcová trojka z Gymnázia Jiřího Ortena z Kutné Hory. Tato trojice si připravila originální a vtipnou scénku, ale bohužel jim unikl závěr, tudíž na první místo nedosáhly.

Snad našimi nejmladšími účastníky byli Emani z Gymnázia Dr. Josefa Pekaře z Mladé Boleslavy. Tito roztomilí hoši navštěvovali teprve první ročník osmiletého gymnázia, ale nepřestali překvapovat schopností se vyjadřovat. Jako jediní do své prezentace vložili i hudební vložku a to skladbu Happy od Pharraella Williamse.

Následujícím týmem byly Knihožroutky taktéž z Gymnázia Dr. Josefa Pekaře z Mladé Boleslavy. Tento tým měl prezentaci do Prezentiády dělat jako trest. Nakonec si ale i přes nechuť a nemalé obtíže v podobě ztráty členky následnou tvorbu a přednes užili a změnili svůj názor. Jejich prezentace byla velice vtipná a dokonce se jim podařilo napálit porotu.

A to nejlepší na závěr, tým Holky ? z Gymnázia Jiřího Ortena z Kutné Hory se svou prezentací naprosto vytřely zrak porotě a převzali prvenství původním favoritům poroty Dadám. Tento dvoučlenný tým ve složení Ema Pajerová a Kryštof Bednář svým nápadem darovat kousek štěstí všem zúčastněným si naklonili jak porotu, tak i ostatní prezentující na svou stranu. Avšak nejednalo se jen o tento úplatek, který jim zajistil výhru. Jejich prezentace a celkové zamyšlení se nad problémem porotu překvapilo, neboť se jednalo o studenty teprve druhého ročníku osmiletého gymnázia.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným, porotě, všem, kteří se na tomto krajském kole podíleli a paní učitelce Kulíškové z VOŠ a Střední průmyslové školy dopravní, díky které se toto krajské kolo konalo právě na této škole.

 

1. místo: Holky ? (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Ema Pajerová a Kryštof Bednář

2. místo: Dadám (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Adam Fořt a David Gulaš

3. místo: Srdcová trojka (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Nikola Kouřilová, Sára Šnajdrová a Alena Votavová

1. místo Holky? (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Ema Pajerová, Kryštof Bednář
2. místo Dadám (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Adam Fořt, David Gulaš
3. místo Srdcová trojka (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Nikola Kouřilová, Sára Šnajdrová, Alena Votavová