V Plzni to měla nejtěžší porota

02.04.2019 | Václav Mašek | Soutěžní kola

V úterý 2. dubna se na Gymnáziu, Plzeň, Mikulášské náměstí 23 konalo krajské kolo Prezentiády. I když se účastnily pouze dva týmy, bylo celé jejich prezentační klání napínavé do poslední vteřiny a paradoxně se nejvíce se zapotila porota. Ačkoliv si vavříny nakonec odnesl tým Trix, jejich protivníci skončili na druhém místě jen kvůli detailům.

Už od jejich příchodu bylo na účastnících obou týmů vidět, že se do krajského kola nedostali náhodou. Všichni byli velmi dobře sladění, jejich prezentace byly natrénované do posledního detailu a vystupovali velice sebevědomě a charismaticky.


O atmosféru velkého krajského kola se postarali žáci Gymnázia na Mikulášském náměstí, kteří přišli podpořit své spolužáky z týmu P&O. Tým Trix z Masarykova gymnázia v Plzni sice přišel jen v doprovodu jejich paní učitelky, ta si však svým nadšením vyrovnala burácejícímu davu. Účastníci turnaje měli opravdu o co hrát, kromě postupu na finále na ně čekaly i poukazy společnosti Tutor.


Jako první prezentoval tým Trix na téma "Ta dnešní mládež." Ve své prezentaci mluvili nejen o rozdílu současné generace a těch minulých v pohledu na svět, svobodu a moderní technologie, ale i o tom, jak se dnešní generace musí vypořádat s problematikou hoaxů, fakenews a syndromem FOMO.


Tým P&O si připravil prezentaci na téma "Život není fér," kde se zabývali především problematikou subjektivního pohledu na svět a tím, jak je lidské štěstí ovlivněno osobními preferencemi. Také se nebáli interakce s publikem a porotou pomocí barevných papírků, kterými diváci dávali najevo, jak moc fér jim připadají situace, které uvedli jako příklad.


Rozhodnout, kdo se stane vítězem, byl opravdový oříšek. Oba týmy se ukázaly jen v tom nejlepším světle a každý pojal svou prezentaci úplně odlišným stylem. Nakonec se však vítězem stal tým Trix, který se na finále podívá už podruhé, a jejich kolegové z týmu P&Q budou bojovat alespoň o divokou kartu.


1. místo: Trix (Masarykovo gymnázium, Plzeň) ve složení: Adam Francouz, Jiří Kouba a Vladimír Kvarda
2. místo: P&O (Gymnázium, Plzeň, Mikulášské náměstí 23) ve složení: Oldřich Neumann a Petra Mašátová

1. místo TRIX (Masarykovo gymnázium, Plzeň) ve složení: Adam Francouz, Jiří Kouba, Vladimír Kvarda
2. místo P&O - Péťa a Olda (Gymnázium, Plzeň) ve složení: Oldřich Neumann, Petra Mašátová