The Lucky Ones ovládli na apríla Plzeň

01.04.2019 | Filip Borkovec | Soutěžní kola

Ačkoliv pro mnohé z nás nejsou pondělky zrovna dvakrát šťastné, na krajském turnaji na Gymnáziu Plzeň na Mikulášském náměstí to nikomu tak připadat nemohlo. Nejenže se turnaj konal na apríla, ale i všech 9 týmů zhotovilo prezentaci na téma Kolik stojí štěstí. Vítězem v Plzeňském kraji se stal tým The Lucky Ones, který ohromil porotu hlavně svým originálním zpracováním.

Na plzeňský turnaj základních škol, který se konal 1. 4. 2019, dorazili až na jeden tým všichni s velkým předstihem, takže turnaj mohl začít téměř přesně v půl deváté. Krajské kolo podpořila svými poukazy společnost Jipka, a tak soutěžící bojovali nejen o postup na finále, ale i o poukazy na kurzy. Už od začátku bylo vidět, že všechny týmy jsou na dnešní turnaj pečlivě připravené. Většina z nich využívala každou minutu na poslední přípravy, aby co nejvíce snížili nervozitu. Po úvodní prezentaci přišel na řadu tým K&K, který ve své prezentaci použil hned několik zajímavých citátů od slavných osobností. Po nich následovaly týmy Koumačky a Zjišťovatelky s. r. o., které zaujaly především svým plynulým projevem a kooperací mezi členy týmu. Několik soutěžních týmů zapojilo do své prezentace i publikum. Například tým s názvem Leona a Nicol rozdal před svým vystoupením publiku papíry, kde byly napsané nápady na štěstí, a diváci měli rozhodnout, zda s daným výrokem souhlasí či ne.

Vítězem turnaje se stal tým The Lucky Ones, který do svého výstupu zakomponoval i několik scének, které znázorňovaly, co jednotlivé generace považují za štěstí. Svůj sebevědomý výstup zakončili i pár dotazy směřovanými přímo na publikum a porotu. Tým Šťastná Brokolice zaujal hlavně svým netradičním maskotem, který už je z názvu patrný. Pondělní turnaj zakončil tým PACG, který se během svého vystoupení nepřestal usmívat, čímž celý den příjemně uzavřel.

Umístění:

1. místo: The Lucky Ones (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy), ve složení: Jan Bytel, Jakub Mazán, Jan Šťastný

2. místo: K&K (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy), ve složení: Kamila Stinglová, Quang Jakub Duong Hong

3. místo: PACG (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy), ve složení: Alžběta Nová, Klára Matušková

 

Fotogalerie na Facebooku

1. místo The Lucky Ones (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy) ve složení: Jan Bytel, Jakub Mazán, Jan Šťastný
2. místo K&K (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy) ve složení: Kamila Stinglová, Quang Jakub Duong Hong
3. místo PACG (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy) ve složení: Alžběta Nová, Klára Matušková