Dvojčata ze Slavkova u Brna jsou opravdu Štěstíčka

01.04.2019 | Miroslav Hanus | Soutěžní kola

Nejlepší prezentující ze základních škol Jihomoravského kraje měli 1. dubna dostavení v aule Gymnázia Matyáše Lercha v Brně. A to, že se jednalo opravu o ty nejlepší z Jihomoravského kraje, to nebyl žádný apríl.

Deset nejlepších týmů, které prošly nominačním kolem soutěže Prezentiáda, se utkalo v prostorách Gymnázia Matyáše Lercha v Brně o jediné postupující místo na finále desátého ročníku česko-slovenské soutěže v prezentování. Soutěžící měli na výběr z témat Můj nejlepší nápad a Kolik stojí štěstí. Krajského kola se zúčastnily týmy ze základní školy v Břeclavi, Slavkově u Brna, Vyškova, Blížkovic a Vranovic.

Jako první tým vystoupily dívky z týmu Pampíci z Břeclavi a pomocí citátů představily, co si představují pod pojmem štěstí a kolik podle nich stojí. Bramboráčky ze Slavkova u Brna zase přiblížily, jak štěstí skrze bůžky vnímají Japonci. Lucky girls z Blížkovic se pak zaměřily na štěstí v pohádkách, ale i v chudobných zemích, zatímco dvojčata z týmu Štěstíčka ze Slavkova u Brna oslnila porotu svou prezentací, kterou doplnili o zábavné video, stejně tak žačky ze stejné školy z týmu Nekamo. Přestože se nemohly dostavit v plném počtu, jelikož jejich kapitánka se předvečer prezentačního klání zranila, i tak dívky dokázaly předvést své nejlepší nápady, kterým bylo například hubnutí, které se ale nakonec stalo i jejich nejhorším nápadem. Dívky z týmu Bouřky považovaly za svůj nejlepší nápad čtení série Warriors cats. „Do češtiny je přeloženo jen pět knih. Celá série má ale knih osmdesát. Abychom si je přečetly, musíme číst v angličtině, což nás učí tomuto jazyku,“ pochvalovaly si dívky.

Výběr vítězů byl pro porotce těžký, konečnými výsledky nakonec zahýbaly i penalizace za nedodržení časové dotace. Z vítězství i šance na divokou kartu se nakonec radovaly žáci ze základní školy ve Slavkově u Brně. Na druhém místě totiž skončily dívky z týmu Nekamo, vítězství a postup na finále si zajistili dvojčata z týmu Štěstíčka.

 

Výsledky

1. Štěstíčka (ZŠ Břeclav), ve složení: Samuel Vinkler a Sarah Vinklerová

2. Nekamo (ZŠ Břeclav), ve složení: Karolína Hornová a Nela Stavělová

3. Lucky girls (ZŠ a MŠ Blížkovice), ve složení: Anna Křížová a Tereza Říhová

 

Fotogalerie na Facebooku

 

1. místo Štěstíčka (Základní škola, Slavkov u Brna) ve složení: Samuel Vinkler, Sarah Vinklerová
2. místo Nekamo (Základní škola, Slavkov u Brna) ve složení: Monika Leitnerová, Karolína Hornová, Nela Stavělová
3. místo Lucky girls (Základní škola a mateřská škola, Blížkovice) ve složení: Anna Křížová, Tereza Říhová