Tým z Doctriny vybrakoval krajské kolo v Liberci

01.04.2019 | Anna Švaňhalová | Soutěžní kola

Tým z Doctriny hravě odzbrojil svojí pestrou slovní zásobou ostatní účastníky krajského kola na Gymnáziu F. X. Šaldy. Na liberecké gymnázium se sešlo celkem pět týmů z blízkého i dalekého okolí, s cílem porazit ostatní a probojovat se na brněnské finále.

 

Na FXku se v brzkých ranní hodinách aprílového pondělí setkaly týmy z celého libereckého kraje, po uvítání soutěžících následovala úvodní prezentace, kde jsme si představili partnery Prezentiády a zopakovali si základní pravidla. Následně započala přehlídka prezentací na téma: Kolik stojí štěstí a Můj nejlepší nápad. Některé prezentace byly povedené více či méně, ovšem na prvním místě se mohl umístit pouze jeden tým.

Losováním byl určen tým, který bude prezentovat jako první. Šťastlivci se stali členové týmu Randováci z jabloneckého gymnázia Dr. Antona Randy a svou prezentací nastavili vysokou laťku. Dalším třem týmům (Dobrá dvojka, Extrém a Severáčci) se i přes jejich úpornou snahu nepodařilo podobných kvalit dosáhnout. Slova lítala vzduchem, ale zkušená porota zručně odvracela útok slov svými chytře kladenými otázkami. Ovšem mezi účastníky se z nenadání vynořil poslední vylosovaný tým Brakujem a svou prezentací předčil ostatní účastníky a stal se tak favoritem poroty.

Poté se porota rozhodla a proběhlo vyhlášení vítězů a chvíli na to získali všichni účastníci zpětné vazbu, kdy porotci rozebrali jednotlivé prezentace, ke každé přidali konstruktivní kritiku a poznatky co a kde, by bylo dobré zlepšit.

Závěrem bych rád poděkovat škole za možnost zorganizovat turnaj a postupujícímu týmu popřát hodně úspěchů ve finále.

 

Umístění:

  1. místo: Brakujem (Doctrina – základní škola a mateřská škola, s.r.o.) ve složení: Kateřina Knihová, Vojtěch Jungmann a Tadeáš Balda

  2. místo: Randováci (Gymnázium Dr. Antona Randy, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace) ve složení: Šimon Petrák a Josef Khail

  3. místo: Extrém (Základní škola Lidická) ve složení: Tereza Vávrová a Bára Šimáčková

 

Fotogalerie na Facebooku

1. místo Brakujem (Doctrina - ZŠ a MŠ, s.r.o., Liberec) ve složení: Vojtěch Jungmann, Kateřina Knihová, Tadeáš Balda
2. místo Randováci (Gymnázium Dr. A. Randy, přísp. org., Jablonec nad Nisou) ve složení: Šimon Petrák, Josef Khail
3. místo Extrém (Základní škola Lidická, Hrádek nad Nisou) ve složení: Tereza Vávrová, Bára Šimáčková