Hladká cesta Easy way za vítězstvím v Ústí

09.04.2018 | Jan Hejduk | Soutěžní kola

Pět týmů ze základních škol Ústeckého kraje si v úterý 10.4. poměřily své rétorické schopnosti v prostorách Gymnázia a SOŠ dr. Václava Šmejkala. Postoupit na republikové finále mohl ale jenom jeden.

Jako první nám svoji prezentaci přišli představit Kámoši z devítky. I přes úvodní trému zaujali porotu svými krátkými pantomimami, kterými předváděli různé chování šéfů k zaměstnancům a naopak.

Tým Šluknováci představili publiku cestu fiktivní Jany, ženy „barokních tvarů“, která si jde za svým cílem stát se modelkou. Na konci příběhu se Jana probudí a zjistí, že všechno to byl jen sen a má celou pusu od čokolády. Což prezentující tým uzavřel mottem: „Za prací snů musíš jít, ne o ní jenom snít.“

Soutěž uzavřel tým Easy – way, který oslnil porotu perfektně připravenou prezentací, ve které soutěžící představili publiku několik velmi zajímavých povolání a nezapomněli poukázat na nečekaná nebezpečí, na které by běžný člověk jen tak nepřišel, např. aby se člověk mohl starat o pandy, tak se za nimi musí přestěhovat do Číny a do výběhu k nim smí pouze s oblekem pandy, aby ostatní pandy nestresoval. Porotě se při zpětné vazbě jen velmi těžko vymýšlela nějaká kritika a není proto překvapením, že se Easy – way umístil na prvním místě.

Méně jednoznačné rozhodování pro porotu určit, který tým skončí na druhém a třetím místě, protože rozdíl mezi týmem Šebci a Podkrušnohorci byl pouze 0,3 bodu. Po několikrát provedené kontrole se na druhém místě s vyšším počtem bodů umístili Podkrušnohorci.

Přikládáme ještě rozhovor s kapitánem vítězného týmu Tomášem Hubálkem:

Kdy jste začali s tvorbou vaší prezentace?

Prezentaci jsme začali tvořit hned po tom, co jsme se o soutěži dozvěděli z dopisu, který přišel na naší školu. Původně jsme si vybrali téma Technologie nás sbližují, ale asi dva týdny před odevzdáním jsme si uvědomili, že je nám bližší Práce snů.

Změnili byste něco na této soutěži?

Spíše ne, jediné co nás trápilo byl časový limit, ale i ten jsme zvládli.

Jak často jste trénovali?

Popravdě … měli jsme jenom tři taková sezení. Bylo pro nás těžké najít si termín, kdy máme všichni čas.

Zúčastníte se i příští rok?

Samozřejmě ?

 

1. místo: Easy way (ZŠ Hornická, Chomutov) ve složení: Tomáš Hubálek, Tomáš Krajíček, Petr Zoul

2. místo: Podkrušnohorci (Podkrušnohorské gymnázium, Most) ve složení: Martin Klein, Pavel Elexa

3. místo: Šebci (Gymnázium a SOŠ, Klášterec nad Ohří) ve složení: Ondřej Beníšek, Jan Holický, Šimon Pešička

1. místo Easy way (Základní škola, Chomutov) ve složení: Tomáš Hubálek, Tomáš Krajíček, Petr Zoul
2. místo Podkrušnohorci (Podkrušnohorské gymnázium, Most) ve složení: Martin Klein, Pavel Elexa
3. místo Šebci (Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří) ve složení: Ondřej Beníšek, Jan Holický, Šimon Pešička