BUT CAN YOU DO THIS?! v Liberci dokázali, že opravdu umí

05.04.2018 | Karolína Labská | Soutěžní kola

Liberecký prosluněný pátek 6. dubna 2018 se na Gymnáziu F. X. Šaldy nesl v duchu prezentací a názorů na svět studentů z celého Libereckého kraje. Konalo se krajské kolo Prezentiády, spojené pro základní i střední školy. Nejvíce porotu ohromil tým Partyzánka ze ZŠ Partyzánská v České Lípě a BUT CAN YOU DO THIS?! ze SPŠ Česká Lípa.

Letos jsme se sešli ve skromném počtu, což však nijak neublížilo přátelské – téměř rodinné – atmosféře. I tak týmy procházely pečlivě své poznámky a nechaly se i motivovat výhrami. Letos mezi nimi byly i 3 lístky pro každý výherní tým na představení Divadla F. X. Šaldy, nejznámějšího divadla v Liberci a také milého partnera letošního ročníku Prezentiády.

Tým Partyzánka se svojí prezentací o „Práci snů“ oslovil porotu zejména tím, že s přehledem vysvětlil, jaké motivace se za jakou profesí skrývají a proč se lidé vydávají cestou, po které jdou. Soutěže se účastnili poprvé, jejich další cesta míří na finále v kategorii pro ZŠ.

Pro tým BUT CAN YOU DO THIS?! to byl už druhý pokus vyhrát v kraji, a tak se dostat až do finále v Brně, a letos jim to vyšlo. Jako „Drogu dnešní doby“ nám představili moderní technologie a problém se sociálními sítěmi. Ale přestože vtipkovali, že počítače mají vliv na to, že dvě třetiny týmu musí nosit brýle kvůli zničenému zraku z monitorů, přiznali se, že této droze podléhají úplně stejně jako většina světa. Prezentaci zakončili krásným poselstvím: „Ano, trávili jsme tu den promítáním obrázků z počítače. Však až půjdete domů, obraťte obličej ke slunci, odpojte se a užijte si krásný jarní den offline.“

 

ZŠ 1. místo: Partyzánka (ZŠ Partyzánská Česká Lípa) ve složení: Magdalena Holubová, Šimon Římánek, Jakub Munzar

SŠ 1. místo: BUT CAN YOU DO THIS?! (SPŠ Česká Lípa) ve složení: Vítězslav Kříž, Oldřich Hujer, Patrik Matona

1. místo But Can You Do This!? (SPŠ, příspěvková organizace, Česká Lípa) ve složení: Vítězslav Kříž, Oldřich Hujer, Jan Vojtěch Hergesel