Lightbulb rozzářili celou ostravskou aulu

05.04.2018 | Dominik Kryska | Soutěžní kola

I v pátek 6. dubna Ostrava patřila Prezentiádě. Na SPŠei se tentokrát sešlo 11 středoškolských týmů z celého Moravskoslezského kraje.

Slavnostní zahájení vypuklo v 8:30, kdy první prezentací představila pořadatelka spolek Student Cyber Games, organizátora soutěže. Představila také všechny partnery, zasvětila soutěžící do sytému hodnocení a seznámila je i s novým projektem "KEMPUJ S PREZENTIÁDOU". První prezentační blok odstartovala dvojice děvčat z týmu Ostravačky, které si jako většina soutěžících zvolily téma Droga dnešní doby. Následovaly další dvě prezentace o tom, co je dnešní drogou od týmů Blondgirls a Pentagramčci. Porota již ani nedoufala v jiné téma, když se před nimi objevila trojice z týmu Davidovy zkumavky s chemickým náčiním. Kluci všechny pobavili originálním pojetím tématu Co nám doma neřekli a sice to, že chemie je vším. Jak jsme se později dozvěděli, sami v ní neexcelují. Tento blok zakončil tým (J)elita OAO. Následovala krátká přestávka a poté započal druhý prezentační blok. Odstartoval ho tým Optimisté, následovali Ztraceni, Éčka z průmky, Lightbulb a 3D tučňáci.

Rozhodování bylo jasné a jednohlasné. Alex s Honzou (Lightbulb) z gymnázia Vítkov to se svou prezentací na téma Co nám doma neřekli všem nandali. Vybrat druhé a třetí místo už tak jednoduché nebylo. Následně porotci došli k závěru, že druhé místo obsadí tým Davidova zkumavka (gymnázium Bruntál) a na třetím místě se umístí tým Optimisté z Masarykova gymnázia z Příboru.

Vítězi nám rádi odpověděli na pár otázek.

Po kolikáté jste se zúčastnili Prezentiády?

Letos je to náš druhý pokus. Vloni jsme nevyhráli kvůli překročení časového limitu při prezentování. Proto jsme letos vše vyladili do nejdrobnějších detailů a šli jsme si pro vítězství. 

Díky čemu jste našli tak originální téma? 

Nejvíce nám pomohl brainstorming. Házeli jsme na papír vše, co nás napadlo. Jako nejlepší nápad jsme vyhodnotili lhaní a hoax.

Co byste doporučili ostatním do dalších ročníků?

Jednoznačně zapojte fantazii a kreativitu. Jak při volbě tématu, tak při tvorbě prezentace. Nebojte se improvizovat a využít toho, co vám jde nejlépe. 

A na závěr, co čekáte od finále? 

Určitě to pro nás bude výzva. Už jen to pracovní vytížení a stres budou hodně náročné, natož pak konkurence z celé republiky a Slovenska. Na oba dny v Brně se ale velmi těšíme.

 

Konečné pořadí:

1.místo: Lightbulb (Základní škola a gymnázium Vítkov, příspěvková organizace) ve složení: Alexandr Pisani, Jan Kundrát
2. místo: Davidova zkumavka (Všeobecné a sportovní gymnázium Bruntál) ve složení: Miroslav Schubert, David Květoň, Michal Bartošák
3. místo: Optimisté (Masarykovo gymnázium, Příbor) ve složení: Jan Polešovský, Šimon Krakovský, Radek Káňa

1. místo Lightbulb (Základní škola a gymnázium, Vítkov) ve složení: Alexandr Pisani, Jan Kundrát
2. místo Davidova zkumavka (Všeobecné a sportovní gymnázium, Bruntál) ve složení: Miroslav Schubert, David Květoň, Michal Bartošák
3. místo Optimisté (Masarykovo gymnázium, Příbor) ve složení: Jan Polešovský, Šimon Krakovský, Radek Káňa