JGN++ a Skaličáci prolomili skály z Hradce Králové do Brna

14.04.2016 | Beáta Davidová | Soutěžní kola

Stejně jako minulý rok se nedaleko historického centra Hradce Králové prezentovali soutěžící z celého kraje. Díky Fakultě informatiky a managementu UHK byla zajištěna potřebná technika, prostory i občerstvení a JGN++, jako bývalí finalisté, mohli obhájit svůj výkon a do finále s nimi pojedou i Skaličáci.

Po zahájení soutěže se slova ujal bývalý soutěžící Jan Kosař, který si letos zkusil krajské kolo soutěže v roli moderátora.

Za Fakultu informatiky a managementu usedl v porotě pan doktor Hálek, který hned motivoval soutěžící a postupně je obohacoval o své zkušenosti z akademické půdy. Dále v porotě zasedla paní doktorka Machková z Gymnázia J. K. Tyla a v neposlední řadě také Eliška Adensamová, která hodnotila především grafickou stránku prezentací.

V prvním prezentačním bloku vystoupily týmy z kategorie A. Kluci z týmu Skaličáci, kteří nakonec obsadili první příčku, nastoupili rázně a odhodlaně. Druhý tým pak zaujal zpracováním tématu, kdy prezentovali, jak by se zabavili bez internetu v různých ročních obdobích. Také tým ŠtaŽaFlí zaujal porotu vizualizací učeben jejich školy snů.

V kategorii středních škol a vyšších ročníků gymnázií měla porota opravdu na co koukat. Jako první totiž vystoupili minulí vítězové krajského kola. Ti před zraky poroty UVAŘILI vzdělání a nakonec i vítězství. Druhou příčku obsadily dvě slečny, které prokázaly profesionalitu a druhé místo si opravdu zasloužily.

Prvním místům gratulujeme, přejeme hodně štěstí do finále a druhým místům taktéž přejeme hodně štěstí, aby dostali Divokou kartu.

 

Pořadí:

ZŠ: 

1. místo: Skaličáci (ZŠ Česká Skalice), ve složení: Jakub Brejcha, Michal Valenta, Vojtěch Maťátko

2. místo: VoNi (PSJG, HK), ve složení: Nikola Mádlová, Vojtěch Kloud

3. místo: ŠtaŽaFlí (ZŠ Dobruška), ve složení: Sára Žabenská, Markéta Štaffová

 

SŠ:

1. místo: JGN++(Jiráskovo gymnázium, Náchod), ve složení: Jan Karvai, Martin Karvai

2. místo: Semper fidelis (PSJG, HK), ve složení: Jana Loudová, Klára Kašparová

3. místo: Bibuchet (SOŠ veterinární, HK), ve složení: Eva Šimonková, Tereza Hadži Nikolová

 

Fotogalerie na Facebooku

1. místo Skaličáci (Základní škola, Česká Skalice) ve složení: Jakub Brejcha, Michal Valenta, Vojtěch Maťátko
2. místo VoNi (První soukr.jazyk.gymnázium Hradec Král., Hradec Králové) ve složení: Nikola Mádlová, Vojtěch Kloud
3. místo ŠtaŽaFlí (Základní škola, Dobruška) ve složení: Sára Žabenská, Markéta Štaffová, Vojtěch Flígr