V Plzni vede Prezi

12.04.2016 | Vojtěch Pšenák | Soutěžní kola

Plzeňský turnaj byl velmi pestrý, kvůli nízkému počtu týmů soutěžily společně týmy základních i středních škol v jediném dni. První předvedly své prezentace 3 týmy z mladší kategorie a v další části je následovalo 11 týmů že středních škol. Všichni soutěžící měli velmi povedené prezentace a milým překvapením bylo, že se nebáli ani Prezi.

První část turnaje patřící základním školám odstartoval svou nápaditou prezentací tým Velká trojka, který nám představil svoji fikci o dni bez internetu. Kreativní a zajímavá prezentace nasadila laťku hodně vysoko, ale nebyli jediní, kdo si dal se svojí prezentací pořádnou práci. Škola, která by se líbila Osmačkám, by se všemi svými výhodami určitě byla školou snů, zato následující tým pojal toto téma úplně jinak, představte si školu, kde bychom se učili snít. Díky originálnímu pojetí, příjemnému přednesu, sehranosti a využití potenciálu Prezi získala děvčata z týmu BaNi zasloužené první místo. Po krátké přestávce a vyhlášení výsledků kategorie základních škol, přišly na řadu týmy ze středních škol. Soutěžící nám předvedli spoustu netradičních pohledů na zadaná témata. Na „Kde domov můj" jsme se dozvěděli o problémech bezdomovců, migraci, možnosti obývání jiných planet nebo také o pohledu na to, jestli jsme Evropané nebo Češi, za který tým Amanda vybojoval třetí místo. U tématu „Co si odnášíme ze školy" to bylo ještě zajímavější, týmy měly velmi rozdílné názory, The Real Difference nám předvedli různé způsoby metod vzdělávání a obdrželi druhé místo. Mezi posledními vystoupil tým VI., který následoval příkladu svých mladších spolužaček a zaměřil se spíše na to, co znamená „odnášet si", originální pojetí opět zaujalo porotu a tak postupují do finále.

I když porota neměla vůbec jednoduché rozhodování a týmy byli velmi vyrovnané, oba vítězné týmy ze Sušice všechny zaujaly a postup si určitě zasloužily.

ZŠ:
1. místo - BaNi (Gymnázium Sušice), ve složení: Nikola Káňová a Barbora Frančíková
2. místo - Velká Trojka (Gymnázium Tachov), ve složení: Jan Jirmus, Štěpán Pelcl a Petra Vránová
3. místo - Osmačky (Masarykova ZŠ Zruč-Senec), ve složení: Marcela Janovcová, Eliška Mülerová a Kateřina Němečková

SŠ:
1. místo - Vi. (Gymnázium Sušice), ve složení: Petra Tomášová, Jana Koppová a Karolína Tomaštíková
2. místo - The Real Difference (Gymnázium J. Vrchlického Klatovy), ve složení: Štěpán Košan a Petr Bouberle
3. místo - Amandla (Gymnázium J. Vrchlického Klatovy), ve složení: René Jirmus a Karolína Ptáčková

 

Fotogalerie na Facebooku

1. místo VI. (Gymnázium, Sušice) ve složení: Petra Tomášová, Jana Koppová, Karolína Tomaštíková
2. místo The Real Difference (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy) ve složení: Štěpán Košan, Petr Bouberle
3. místo Amandla (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy) ve složení: René Jirmus, Karolína Ptáčková