Quo Vaids? emigrovali na Masnou

11.04.2016 | Veronika Slavíčková | Soutěžní kola

V pondělí 11. 4. se na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole dopravní Masná odehrál krajský turnaj v soutěži Prezentiáda.

Již v brzkých ranních hodinách se začaly scházet týmy, které postoupily z nominačního kola do krajského. Viděli jsme mnoho nadšených soutěžících, kteří se nemohli dočkat, až předstoupí před odbornou porotu a předvedou svůj projekt, na kterém tak dlouho a pilně pracovali.

 

Poté, co dorazili jednotliví porotci a samotní soutěžící, jsme odstartovali turnaj. Nejdříve jsme řekli pár slov na úvod, poté následovala úvodní prezentace v prezentačním programu PREZI, ve které jsme objasnili vše podstatné kolem turnaje a pustili se dvě v ní obsažená videa Následně jsme vyzvali první tým, aby se připravil a přednesl své téma.

 

Během prvního prezentačního bloku jsme viděli šest prezentací. Každá práce byla něčím jedinečná. Říkali jsme si, že nás již nemůže nic překvapit, ale v druhém prezenčním blogu se přesto jedno velké překvapení objevilo. Porotci byli v šoku a nebyli jediní.

 

Po dlouhém čekání nastoupil tým QUO VADIS?, který přednesl svůj projekt, který nesl název „KDE DOMOV MŮJ“. Tento tým oslnil porotu natolik, že bylo jasné, že nemá žádnou konkurenci. Avšak najednou před nás předstoupil tým TRIANGL s prezentací práce, která nesla rovněž název „KDE DOMOV MŮJ“, který konkuroval natolik, že se málem konal obrat. Vypadalo to, že oba týmy budou mít shodný počet bodů, ale nakonec se tak nestalo. Tým QUO VADIS? Nakonec přesvědčil porotu natolik, že si právem vysloužil první místo.

 

Zajímavostí tohoto turnaje je, že rozdíl mezi prvním a druhým místem byl pouhý jeden jediný bod, stejně jako na turnaji pro základní školy, který se uskutečnil 4. dubna.

 

Určitě nesmíme opomenout ani tým UNIQUE 2010, který skončil na krásném třetím místě. Jejich práce však porotu nepřesvědčila natolik, aby se tento tým ucházel o prvenství.

 

1. místo: QUO VADIS? (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, ve složení: Alžběta Janečková, Corina Marčeková, Adéla Štěpková)

2. místo: TRIANGL (Gymnázium Jiřího Ortena, ve složení: Veronika Vindušková, Nikol Hartová)

3. místo: Unique2010 (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, ve složení: Tereza Bečváříková, Dominika Maroulová, Eliška Friebová)

1. místo Quo Vadis? (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Alžběta Janečková, Corina Marčeková, Adéla Štěpková
2. místo Triangl (Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora) ve složení: Veronika Vindušková, Nikol Hartová
3. místo Unique2010 (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav) ve složení: Tereza Bečvaříková, Dominika Maroulová, Eliška Friebová