Originalita v Liberci zvítězila

11.04.2016 | Karolína Labská | Soutěžní kola

Liberecké krajské kolo Prezentiády provázela přátelská atmosféra. Počet týmů umožnil uspořádat turnaj základních i středních škol v jediném dni, což dalo mladším prezentujícím možnost shlédnout práce zkušenějších kolegů a ti zas naopak měli možnost sledovat pokroky svých nástupců.

V kategorii ZŠ se představily celkem 4 týmy, z nichž nám 3 demonstrovaly jak světlé, tak i temné stránky internetu a polemizovaly o možnosti jeho krátkodobého výpadku a následného dopadu na naši společnost. V závěru nám byla představena Škola snů založená na konceptu individualismu a bohatého osobního rozvoje. Z napínavého souboje nakonec vyšly nejlépe Parťačky, které zaujaly porotu i publikum svým strhujícím vystoupením.

Na poli středních škol se jednalo o takové domácké derby. Oba přihlášené týmy totiž pocházely ze stejné školy. V tomto duelu týkajícím se domova, jeho definice i významu, nakonec zvítězili Spošáci, kteří nám představili kontroverzní migrační problematiku.

Studenti základních i středních škol dnes ukázali co v nich je a porota neměla vůbec jednoduché rozhodování. Nakonec zvítězila originalita a do finále se probojovaly opravdu ty nejlepší týmy.

 
1. místo - Parťačky (ZŠ Partyzánská, Česká Lípa) ve složení: Dita Landovská, Viktorie Filipi
2. místo - BunHegŽwakŠim (ZŠ Oblačná, Liberec) ve složení: Jan Šimonka, Karolína Hegrová, Tereza Bundová
3. místo - Bratři Žihlovi (ZŠ Partyzánská, Česká Lípa) ve složení: Martin Žihlo, Luděk Žihlo
 
1. místo - Spošáci (SPoSŠ Česká Lípa) ve složení: Jakub Petr, Nikola Valíčková
2. místo - Bread from SPoSŠ (SPoSŠ Česká Lípa) ve složení: Richard Mareš, Karolína Valková, Tomáš Hudík
 
1. místo Spošáci (Střední škola Klíč s.r.o., Česká Lípa) ve složení: Jakub Petr, Nikola Valíčková
2. místo Bread from SPoSŠ (Střední škola Klíč s.r.o., Česká Lípa) ve složení: Richard Mareš, Karolína Valková, Tomáš Hudík