Jak poznat vysokou školu již na střední? Pomůže TOUCH ECON!

13.04.2016 | Beáta Davidová | Partneři

Rozdíl mezi vysokou a střední školou je obrovský. To ví každý, kdo má kamaráda, sourozence nebo nějakého známého studenta, který je již ve „vyšším levelu“. Realita je však jiná a každý ji vnímá odlišně. Proto je tato zkušenost nepřenositelná. Jak si to ale vyzkoušet na vlastní kůži? Na ESF MU to umožňuje program TOUCH ECON, což opravdu znamená: dotkni se ekonomie.

Proč vlastně?

TOUCH ECON nejen, že se účastníkům otevírá jinak nepřístupné prostory, ale ti úspěšní získávají jednu významnou výhodu – možnost přijetí bez přijímacích zkoušek. Je totiž spousta hloubavých studentů, kteří z přijímacích testů mají takovou trému, že je při zkouškách dost omezuje. Úspěšnou účastí v programu TOUCH ECON si fakulta ověří studentovy schopnosti a přijímací zkoušky pak nejsou potřebné. Bonusem je pak uznání absolvovaných předmětů ve vlastním studiu, takže není potřeba zkoušky skládat znova.

Kdo se může přihlásit?

TOUCH ECON je určený studentům třetích a čtvrtých ročníků středních škol. Cílem tohoto programu je umožnit studentům středních škol vyzkoušet si způsob vysokoškolského studia, začít také vysokoškolsky myslet, diskutovat, nebát se a nasát vysokoškolskou atmosféru.

Jak se přihlásit?

Přihlašování do programu TOUCH ECON je otevřeno vždy dvakrát ročně, a to na podzim, se zahájením studia v polovině září a pak na jaře, kdy se začíná studovat zhruba v polovině února. Přihlašujete se prostřednictvím Obchodního centra Masarykovy univerzity, kde si zvolíte program TOUCH ECON.

Co budu studovat?

V nabídce je celkem deset předmětů, ze kterých si můžete volitelně vybrat tři:

Ekonomika veřejného sektoru

Základy veřejných financí a veřejné správy

Základy financí

Mikroekonomie 1

Dějiny ekonomických teorií 1

Hospodářské dějiny 1

Ekonomika organizací

Management 1

Ekonomická geografie

Regionální ekonomie a politika 1

Cestovní ruch

 

Při studiu vybraných předmětů budete chodit na přednášky, cvičení, připravovat seminární práce a spolupracovat s kolegy na různá témata. Prostě plnit všechny povinnosti vyplývající ze studia.

 

Oslovila Vás tato příležitost? Další běh TOUCH ECON budeme otevírat v září, tak se přihlaste!

Podrobné informace o programu jsou na webu Ekonomicko-správní fakulty MU ZDE.

Máte ještě nějakou otázku? Zeptejte se nás na info@econ.muni.cz nebo na Facebooku.