Na Červené čekala v Pardubicích zlatá

07.04.2016 | Jan Pokorný | Soutěžní kola

Na dnešním krajském kole pro základní školy celé Gymnázium Mozartova zářilo barvami. Nevypovídaly o tom jen prezentace, ale i vítězný tým Trio červených, který si i přes silnou konkurenci postup rozhodně zasloužil.

Jako první nastoupil před porotu tým Kaktusy ze ZŠ Svitavy. I přes mírnou nepřízeň techniky a hlasité spuštění jejich písně v prezentaci, svoje vystoupení zvládl bez větších problémů.  Jako druhý v pořadí svou prezentaci předvedl tým Pavonda, který téma den bez internetu pojal velmi zajímavě a zasloužil si obdiv poroty především grafikou použitou v prezentaci.

Emo team a tým NeverKnow předvedli prezentaci o své vysněné škole snů. I přes „dloubavé" dotazy poroty svou prezentaci a názory dokázali obhájit a zasloužili si pozvánku do dalšího ročníku.

Jako další nastoupil tým Trio červených, který si zpracoval téma Den bez internetu. Porota ocenila především jejich velmi propracovanou grafiku, kterou použili v prezentaci, sladění celého týmu a navíc ještě výborný slovní projev. Po tomto týmu následoval tým DoiX, který také potrápila technika při spouštění videa. Ničeho se však nezalekli a svou prezentaci předvedli na výbornou. A zasloužili si tak postoupit do boje o divokou kartu.

Jako poslední vystoupil tým Wormhole, který prezentační úsek zakončil pěknou prezentací o Škole snů.

U většiny týmů se vedly dlouhé diskuze na zadaná témata Škola snů a Den bez internetu. Každý ze soutěžících dokázal pohotově reagovat na většinu dotazů poroty. Po pečlivé poradě porotců následovala zpětná vazba soutěžícím a poté se již vyhlásilo pořadí týmů a předaly věcné ceny.

 

1. místo: Trio červených(ZŠ Litomyšl, U Školek 1117) ve složení: Pavel Chadima, Michaela Janecká, Petra Vacková

2. místo: Doix(Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083) ve složení: Matěj Prokop, Radek Horáček, Jan Daněk

3. místo: NeverKnow(ZŠ Parduibice-Polabiny, Družstevní) ve složení: David Šmíd, Filip Laibl, Jakub Doležal

1. místo Trio červených (Základní škola, Litomyšl) ve složení: Pavel Chadima, Michaela Janecká, Petra Vacková
2. místo DoiX (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083, Pardubice) ve složení: Matěj Prokop, Radek Horáček, Jan Daněk
3. místo NeverKnow (Základní škola Pardubice-Polabiny, Pardubice) ve složení: David Šmíd, Filip Laibl, Jakub Doležel