Padající hvězdy zářily v Karlových Varech

05.04.2016 | Petr Vítek | Soutěžní kola

Aulu VŠKV naplnili prezentující studenti středních a základních škol. V krajském kole Prezentiády poměřilo síly deset nejlepších týmů Karlovarska. První místa v obou kategoriích obsadili žáci z GaSOŠ Chodov.

Slunečné pozdní dopoledne zpříjemnili žáci základních škol čtveřici porotců. Své prezentace na témata "Škola snů" nebo "Den bez internetu" prezentovaly 4 týmy ze všech koutů Karlovarska. Prezentace byly na velmi dobré úrovni, často srovnatelné s následujícími výkony starších spolužáků. Oblíbeným tématem se ukázala "Škola snů", ačkoliv paradoxně zvítězil jediný tým, který znepokojovala možná ztráta připojení. Vítězní Pipíci si připravili působivou "studii" důsledků výpadku připojení k internetu v životě dnešního teenagera. Provedli diváky úzkostí a depresí z toho plynoucí a vše doprovodili vlastní propracovanou grafikou pro lepší představu zúčastněných.
 
Brzké odpoledne oproti tomu patřilo středoškolákům. Šest týmů vylíčilo publiku svůj názor na to, co si odnášejí ze školy, nebo prezentovalo na téma "Kde domov můj?". Mezi nejlepší tři týmy se dostaly TerkAnda, Derivace a Padající hvězdy. Všechny tři jejich prezentace určitě stály za zhlédnutí. Slečny z TerkAnda předvedly porotě pěkně připravenou Prezi s obšírným výkladem, jak si představují domov. Derivace analyticky rozebrali, že vzdělání je to pravé, co si chtějí ze školy odnést. A nakonec vítěznou příčku po roce obhájily Padající hvězdy svým pojetím tématu "Kde domov můj?". Publiku přiblížily, jak může vypadat osud dítěte vyrůstajícího v dětské vesničce.
 
1. místo Pipíci (Gymnázium a střední odborná škola Chodov, Chodov) ve složení: Anežka Štulíková, Jitka Gregorová, Barbora Fenclová
2. místo Budoucnost Národa (Gymnázium Sokolov a Krajské vzděl.centr., Sokolov) ve složení: Jan Jelínek, Veronika Pavelková, Přemysl Rozhon
3. místo Medojedi (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Lukáš Pulec, Zuzana Jalovcová, Alexander Žibrita