Jihomoravský kraj patří Třem císařům ze Slavkova

08.04.2016 | Michal Červený | Soutěžní kola

Páteční dopoledne na Ekonomicko-správní fakultě patřilo prezentující týmům základních škol z Jihomoravského kraje. V posluchárně se sešlo celkem 6 týmů usilujících o postup do celorepublikového finále soutěže Prezentiáda. Týmy si mohly vybrat z témat Škola snů nebo Den bez internetu. Výkony všech soutěžících byly na vysoké úrovni a odborná porota měla velmi těžké rozhodování o postupujícím vítězi.

Los prvního prezentujícího týmu určil, že celou soutěž zahájí svým výstupem tým Nexus. Na čistě chlapeckém týmu byla vidět lehká nervozita, když se před publikem schovávali za své desky s poznámkami. I přesto zvládli srozumitelně a poutavě přednést svou představu o škole snů, kde by výuka byla mnohem více zaměřená na praktické schopnosti žáků.

Druhý v pořadí vystoupil tým Tři císaři ze Slavkova. Dvě slečny před prezentační plátno doprovodil sympatický mladý muž a celý tým si již od začátku svého prezentování získal pozornost porotců i publika. Velkou oporou jim byly připravené poznámky, ale soutěžící nezapomínali na důležitý kontakt s publikem. Prezentaci doprovodili vlastní anketou o závislosti na mobilních telefonech a připraveným videem pro pobavení.

Jako poslední soutěžící vystupující v prvním prezentačním bloku určil los tým Neporazitelní. I u tohoto týmu byla vidět jistá nervozita, se kterou se však odvážně dokázali vypořádat. Stejně jako předchozí tým, nám představili -dnes pro mladé tak nemyslitelný- den bez internetu a i oni zpracovali krátkou anketu a vytvořili poutavé video. 

Výhodu přestávky před svým výkonem využila dvojice chlapců Mat a Pat pro důkladné seznámení se s technikou. Připravili si studii jak by měla vypadat jejich škola snů. Chlapci se nebáli odložit své připravené poznámky a jejich výstup tak byl mnohem přirozenější.

Předposlední tým, který předstoupil před porotu, byl Šprtky, tým v čistě dívčím složení. Slečny zaujaly posluchače originálním a osobitě pojatým zpracováním tématu Škola snů. Přesvědčeny, že jejich škola již školou snů je, se rozhodly připravit zajímavou prezentaci o snění. Vyložily nám nejčastější sny a povyprávěly o jejich vlastních. 

Nejdéle na svůj výstup si musel počkat tým MILEVER TEAM. Před porotu přišel opět namíchaný tým dvou dívek a jednoho chlapce. V prezentaci se nebáli vtipkovat, ani zapojit porotu s diváky do jejich výstupu. Představili bezinternetovou nemoc, její příznaky a také možnosti jejího léčení. Ani oni nezapomněli na stručný průzkum mezi svými spolužáky a prezentaci taktéž doprovodili vtipným videem.

Již zmíněné rozhodování porotců nebylo nikterak lehké a výsledném pořadí rozhodovaly i drobné detaily ve výkonech jednotlivých týmů. Vítěz však může být jen jeden a tak s těsným náskokem se na prvním místě umístil tým Tří císařů ze Slavkova, který získal možnost účastnit se grandfinále. I druhé místo bylo velice těsné a opět pouze drobné detaily rozhodly, že šanci získat divokou kartu z druhého místa má tým Šprtky, který jen těsně předčil soutěžící z MILEVER TEAMu.

1. místo: Tři císaři ze Slavkova (ZŠ Slavkov u Brna), ve složení: Adéla Červinková, Natálie Kučerová a Ondřej Mlčoch
2. místo: Šprtky (EKO Gymnázium Brno), ve složení: Šárka Schniedová a Tereza Smejkalová
3. místo: MILEVER TEAM (ZŠ Slavkov u Brna), ve složení: Alexandra Navarová, Veronika Novotná a Milan Kučera

Fotogalerie na Facebooku

1. místo Tři císaři ze Slavkova (Základní škola, Slavkov u Brna) ve složení: Adéla Červinková, Natálie Kučerová, Ondřej Mlčoch
2. místo Šprtky (EKO GYMNÁZIUM o.p.s., Brno) ve složení: Šárka Schmiedová, Tereza Smejkalová
3. místo MILEVER TEAM (Základní škola, Slavkov u Brna) ve složení: Alexandra Navarová, Veronika Novotná, Milan Kučera