Ve Zlíně opět vyhrála ZŠ Liptál a Gymnázium Uherské Hradiště

04.04.2016 | Eva Šviráková | Soutěžní kola

O postupové místo v kategorii A i B se prezentovalo v pondělí 4. dubna na Gymnáziu Zlín – Lesní čtvrti. V kategorii A soutěžily jen dva vyrovnané týmy, ale tým D.A.S. byl přeci jen lepší a předběhl Enigmu z pořadatelské školy. Vítězství kategorie B putovalo na Gymnázium v Uherském Hradišti týmu Hanky-Fanky k veliké radosti soutěžících i kantora.

Jen 8 týmů se sešlo na krajském turnaji, z toho pouze dva týmy v kategorii pro ZŠ. I v tak malém počtu však byla obrovská konkurence. Oba týmy v kategorii A by se neztratily v mezi středoškoláky a pravděpodobně by v ní i zamíchali pořadím na stupních vítězů. Ukázalo se, že na věku prezentujících opravdu nezáleží. Tým D.A.S. ze ZŠ Liptál překonal kvartány z pořadatelského gymnázia na Lesní čtvrti a po zásluze si odnesli první postupové místo. Týmu Enigma držíme palce na divokou kartu, neboť i jejich výkon byl suverénní a zpracování prezentace výborné.

V kategorii B pro střední školy už byla konkurence větší, nicméně oproti loňskému ročníku byly větší rozdíly v úrovni prezentování a porota tak měla šanci jednohlasně zvolit vítěze. Tím se stal tříčlenný tým s pánskou převahou jménem Hanky–Fanky, pojmenovaný podle svého učitele. Za nimi v těsném závěsu skončil na druhém místě tým Jedličnani, hlavně kvůli penalizaci za časovou ztrátu, nicméně s parádním výkonem a skvělou prezentací. Svůj název prý nemají podle znaku školy, kterou reprezentují, ale podle toho, že rádi jí. Nicméně Gymnáziu Zlín - Lesní čtvrti vybojovali další druhé místo a dvojitou šanci na divokou kartu. Třetí pozici obsadil tým Wild Squirrels, s velice energickým přednesem. SŠ Kostku reprezentovali s jedním náhradníkem a o to větší radost mohou z krásného třetího místa mít.

I na letošní Prezentiádě žáci ukázali, že umí být kreativní, nápadití a že s nervozitou jde bojovat a zvítězit. 
Přejeme výhercům hodně štěstí v dalším kole a Gymnáziu Zlín - Lesní čtvrti alespoň jednu proměněnou divokou kartu.

Kategorie A

1. místo - D.A.S. - ZŠ Liptál: Dorota Dobra Kamenná, Adéla Zlatanovičová, Sabina Šalmachová
2. místo - Enigma - Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť: Jan Borovička, Michaela Murková, Barbora Křepelková

Kategorie B

1. místo - Hanky-Fanky - Gymnázium Uherské Hradiště: Eliška Martincová, David Bartoň, Martin Jurča
2. místo - Jedličnani - Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť: Lubomír Hrbáček, Barbora Halaštová, Lucie Červinková
3. místo - Wild Squirrels - SŠ Kostka s.r.o. - Zuzana Křenová, Lucie Jordanová, Lucie Doleželová

 

Fotogalerie na Facebooku

1. místo Hanky-Fanky (Gymnázium, Uherské Hradiště) ve složení: Eliška Martincová, David Bartoň, Martin Jurča
2. místo Jedličnani (Gymnázium, Zlín) ve složení: Lubomír Hrbáček, Barbora Halaštová, Lucie Červinková
3. místo Wild squirrels (Střední škola Kostka s.r.o, Vsetín) ve složení: Zuzana Křenová, Lucie Jordanová, Lucie Doleželová