T&T Proč nemít jeansy a minišaty

25.03.2016 | Anna Kociánová | Tipy a triky

Už jste se dozvěděli něco o obsahu a formě. Teď je důležité vědět něco také o obalu. Tím vaším obalem je váš zevnějšek. 

Existuje mnoho způsobů, jak můžete svou práci pokazit. Pokud máte skvělý nápad, úžasnou prezentaci i báječný projev, ale vypadáte hrozně, je velká šance, že neuspějete. Jsem si jistá, že vás všechny maminky naučily používat mýdlo a horkou vodu, přesto si myslím, že jsou případy, kde je opravdu podstatné říct, že mastné vlasy nejsou dobrý nápad. Nejsou. Opravdu ne.

Další věc je oblečení. Každý by měl mít cit proto, aby věděl, kdy a jak se má obléct. Pokud jde o důležitou prezentaci, kterou někomu představujete, je dobré vzít si něco slušného,ale zároveň pohodlného. Vím, že jsou rifle pohodlné, ale neberte si je. Nikdo neříká, že musíte přijít v obleku, ale hezké kalhoty a košile ještě nikdy nic nezkazily. Pokud už se rozhodnete vzít si oblek, myslete na to, ať vám sedí a nevypadáte, jakože vám jej půjčil starší bratr. Také poproste maminku, ať vám ho vyžehlí. A pokud si nejste jistí, jak se má nosit (třeba který knoflíček má být rozepnutý), zkuste trochu bádat nebo se zeptat, ať si neuděláte faux-pas. 

Dámy - vy jste kapitola sama pro sebe. Vy si taky prosím neberte rifle, ale hlavně, neberte si minišaty. Nejen muži, ale i ženy budou totiž sledovat, kde přesně vaše šaty končí. A pokud budou hodně krátké, naprosto všichni se budou soustředit na to, jak moc se vyhrnují, když se pohnete. A hlavně, budete se na to soustředit i vy, a tím pádem budete nervózní a budete se zadrhávat a šaty si různě popotahovat. A máte tak skoro jistotu, že na konci vaší prezentace nikdo nebude vědět, o čem jste mluvila. Je ale šance, že všichni budou znát vaše spodní prádlo. Další věc jsou výstřihy. Možná že občas se hodí proto, aby žena zaujala, ale platí zde stejné pravidlo. Nikdo nebude vědět o čem jste mluvila. A má pak smysl celá ta práce co stojí za vámi, když vás nikdo neposlouchá? 

Myslete také na vlasy. Pokud máte tendenci si s nimi hrát, zapleťte si je do drdolu. Nervozita dělá svoje a sledovat vás, když si točíte prameny vlasů kolem prstů není profesionální. Pánové zase nosí vlasy ležérně rozcuchané. Pokuste se ale i v tom rozcuchání najít nějaký smysl, ať to nevypadá, že vám ve vlasech nocuje celá ptačí rodina.

Zjednodušeně řečeno - buďte čistě a pohodlně oblečeni. Nemíchejte dohromady moc barev a vzorů a nechejte doma roztrhané jeansy a vytahané mikiny. První dojem dělá hodně. Pokuste se tedy o to, aby byl co nejlepší.