Už nechceš být součást stáda? Přichází Prezentiáda!

07.02.2016 | Beáta Davidová | Organizace

Přesně jak napovídá název článku, který je současně mottem letošního sedmého ročníku, opět se můžete začít přihlašovat a těšit na krajská kola a velkolepé dvoudenní finále v Brně. I letos nastanou drobné změny, a proto jsme si pro vás připravili jejich krátký souhrn.

Ovečky jako průvodci Prezentiádou
Letošním mottem soutěže je už zmíněné „Už nechceš být součást stáda? Přichází Prezentiáda!“, proto jsme zvolili i milé zvířátko, které se typicky shromažďuje ve stádu, a proto bude hezky toto motto doprovázet.  Tím vším chceme pobídnout studenty k  vytvoření vlastního názoru a odvaze jej přednést.

Prezi vs. PowerPoint
Vracíme se do starých kolejí zapojením velmi zajímavé aplikace Prezi, která rozšiřuje možnosti tvorby prezentace. Není však chybou použít spolehlivý PowerPoint, a tak necháváme volbu na vás. Zadání letošního ročníku je sice striktně dané v pravidlech, ale jeho zpracování je čistě na vás. Kreativitě se meze nekladou.

Rozdělení krajských kol do dvou kategorií
Už v minulém ročníku jste se potkali s dvěma kategoriemi, a to kategorií A (druhý stupeň základních škol a příslušné ročníky víceletých gymnázií) a kategorií B (střední školy a příslušné ročníky víceletých gymnázií). Tento rok se i krajská kola rozdělí podle těchto kategorií a to tak, že základní školy budou soutěžit v prvním týdnu od 4. do 8. dubna a od 11. do 15. dubna se potkáme se školami středními.

Rozdělení finále zůstane stejné. První den budou prezentovat žáci základních škol a druhý den středoškoláci. První den odprezentují základní školy své připravené prezentace, zatímco střední školy budou připravovat ty své na druhý finálový den.

Pravidelné rubriky
Abychom vám pomohli a informovali vás, budeme vás každou středu zásobovat Tipy & triky a také vás čekají zážitky a zkušenosti minulých finalistů. Rozhodně je na co se těšit!

Workshopy
Po úspěchu z minulých let, kdy i mezi finalisty byli účastníci workshopů, jsme si pro vás opět nějaké připravili. Dokonce letos pro vás chystáme workshop v každém kraji ČR a dva na Slovensku!

Už brzy se budete moci přihlásit a také se dozvíte více informací o lektorech právě zde.