„Sbohem Sudety“ znělo dnes Libercem

07.04.2015 | Beáta Davidová | Soutěžní kola

„A vítězem se stává tým J. P. UNIT“, zaznělo auditoriem liberecké pobočky Metropolitní Univerzity Praha v úterý 7. dubna. Liberecký kraj neodolal nájezdu týmu ze Středočeského a Ústeckého kraje a tak si mladoboleslavský tým J. P. Unit ukořistil postup do finále pro sebe. Hned za ním se ovšem umístil domácí tým InDeFineable pouze s minimální ztrátou.

Liberecký krajský turnaj se sice neobešel bez problémů, ať už v podobě technických nepřesností či obtíží s dopravou týmů z Mostu, ale nic to nezměnilo na skutečnosti, že všech osm týmů odcházelo spokojeno se svými výkony i průběhem turnaje.

Pojďme nyní po stopách úterního dopoledne. Ačkoliv bylo nutné začít bez mosteckých soutěžících, jelikož jejich zpoždění narušovalo harmonogram, porotci složení z odborníků napříč sférami IT, psychologie osobnosti, marketingu či pedagogiky měli možnost shlédnout první kategorii A, kategorii základních škol. Novinka v podobě rozdělení týmů do kategorií přinesla hodnocení soutěže nový aspekt, díky kterému bylo pro porotce snazší soutěžící férově hodnotit.

Po rozvážné prezentaci prvního domácího týmu, prezentaci obstojné avšak skrz naskrz základoškolské, přišlo nečekané překvapení - tým Parťačky, hrdý reprezentant Českolipské základní školy. Porotě doslova poklesla čelist údivem. Prezentace této mladičké prezentátorské dívčí dvojice na téma Školní časopis se vyrovnala pozdějším prezentacím středoškolských týmů a mnohé z nich dokonce předčila. Další prezentace byly také pěkné, ale i tak obecenstvo pocítilo pokles zpět do normálu.

V prezentacích středních škol už takové překvapení nenastalo. Týmy byly ve směs vyrovnané a kvalitou odpovídaly věku účastníků. Laťka byla tedy nastavena vysoko a tak to zůstalo až do konce. Největší sebevědomí (zdravé sebevědomí) však měl tým J. P. UNIT, díky němuž (a bravurně zvládnutému selhání techniky) mohl také zařvat své finální hurá…

Základní školy

1. místo: Parťačky (ZŠ Česká Lípa) ve složení: Dita Landovská, Viktorie Filipi

2. místo: Cool School (Podkrušnohorské gymnázium, Most) ve složení: David Fux, Marek Fux

3. místo: Školní přebor (Podkrušnohorské gymnázium, Most) ve složení: Volodymyr Rybinsky, Adam Polanský

4. místo: Skupina BARV (ZŠ a MŠ Liberec, Barvířská) ve složení: Martin Rambousek, Pavel Moc, Václav Moc

5. místo: Dream Team (ZŠ a MŠ Liberec, Barvířská) ve složení: Lukáš Slavík, Markéta Kocourová

Střední školy

1. místo: J. P. Unit (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře) ve složení:Martin Sadílek, Adina Šulcová, Honza Svoboda

2. místo: InDeFineable (SPŠ strojní a elektrotechnická a VOŠ) ve složení: Dalibor Bakala, Kateřina Dlouhá

3. místo: GymplB (Podkrušnohorské gymnázium, Most) ve složení: Tiep Luu Danh, Dan Hordějčuk

 

Galerie na Facebooku