T&T 1 – Jak vytvořit projekt podle pravidel

09.02.2015 | Adéla Šrutová | Tipy a triky

Ještě než se pustíte do tvorby svých projektů, je důležité mít také zmáknutá pravidla soutěže. Víte, co musí projekt obsahovat? Co vše můžete použít a co naopak použít musíte? Pokud si nejste úplně jistí, shrnuli jsme nejdůležitější věci do jednoho článku.

V čem tvořit

Letos jsme kromě prezentace přidali nové úkoly ve Wordu a Excelu. Povolenými formáty odevzdaných úkolů jsou tedy „doc“, „docx“, „xls“, „xlsx“, „ppt“ a „pptx“. Odevzdaný projekt rovněž musí obsahovat vypracované všechny tři části podle zadání pro všechny aplikace. Pro každou kategorii (ZŠ a SŠ) jsou připravena dvě různá zadání, z nichž jedno si soutěžící musí vybrat.  Změnou oproti předchozím ročníkům je to, že nemusíte dodržet žádný limit pro velikost odevzdaných souborů.

Časová omezení             

Na druhou stranu je však rozumné to s rozsahem prezentace nepřešvihnout. Na krajských kolech se bude prezentovat pouze část s PowerPointem (úkoly ve Wordu a Excelu jsou pro nominační kolo) a zde zůstává časový limit 7-10 minut a odchylka oběma směry bude penalizována ztrátou bodů. Letos nově lze také do prezentace zakomponovat video, které však nesmí svou délkou přesáhnout 25 vteřin.

Vzhled

Vaší kreativitě se meze nekladou, naopak, těšíme se, čím nás letos překvapíte. Neměli byste však zapomenout na první a poslední slide prezentace, který musí mít podobu zadanou pořadateli. Do slidu není povoleno jakkoliv zasahovat, pouze vyplňte požadované údaje. Usnadníte nám tak identifikaci vašeho týmu v nominačním a krajském kole. Zbytek je už plně ve vaší režii.

Jak se přihlásit

Důležitou součástí je i správná přihláška. Registraci týmu provedete prostřednictvím našeho formuláře, který již brzy spustíme. Projekt však nenahráváte s přihláškou, jako tomu bylo v předchozích ročnících, ale nahrajete jej na OneDrive a nám jen nasdílíte složku, kde jej najdeme. To znamená, že projekt po přihlášení můžete libovolně upravovat a měnit až do 13. března, kdy je konec přihlašování do soutěže. Podrobný návod, jak projekt nasdílet bude součástí dalších Tipů & Triků, tak nezapomeňte sledovat náš web.

Také doporučujeme pečlivě pročíst celá pravidla soutěže ;)

Těšíme se na vaše přihlášky!